Meny

Politiet fortalte ikke at «Gry-saken» var åpnet:

Foreldrene visste ingenting

Gry Storvik ble 23 år gammel. I 1985 ble hun funnet drept. Nå har politiet startet nye undersøkelser i saken, men uten at foreldrene hennes var informert. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken mor eller far til drepte Gry Storvik visste at politiet hadde startet nye undersøkelser.

(ABC Nyheter): Foreldrene til den drepte Gry Storvik var ikke informert om at det var iverksatt nye undersøkelser i den snart 25-årige drapssaken.

- Merkelig. Det kom som lyn fra klar himmel, sier moren Sidsel Giæver til ABC Nyheter.

Faren, Magne Storvik, vil ikke kommentere saken, men bekrefter også at han ikke kjente til dette før ABC Nyheter kontaktet ham i går.

Om to måneder foreldes saken hvor Thomas Quick i 2000 i Falu tingrätt ble dømt skyldig. For et drøyt år siden trakk han tilbake tilståelsene i denne og syv andre drapssaker hvor han er dømt.

- Styrt fra svensk side

I mars fikk Oslopolitiet spørsmål om de kunne granske et DNA-spor på nytt. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved voldsseksjonen kunne i går ikke anslå når den nye undersøkelsen vil være klar.

Hun understreker at saken ledes fra Sverige og at det norske politiet gjør sine etterforskningsskritt på svenskenes begjæring. Politiinspektøren bekrefter at de ikke har kontaktet offerets foreldre.

- Vi har tenkt at dette ble styrt fra svensk side, sier hun til ABC Nyheter.

Men den svenske statsadvokatembedet har ikke vurdert det som naturlig å informere foreldrene om de nye undersøkelsene i saken.

- Jeg har ikke gjort noen slik vurdering. Vi har ikke sett det som naturlig, sier aktor Bo Lindgren ved statsadvokatens enhet i Gøteborg. Det er han som har det konkrete ansvaret for «Gry-saken».

I går sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde til ABC Nyheter at hun mente det var naturlig at foreldrene fattet stor interesse for saken.

- For de pårørende vil det være av interesse å få vite hva som skjedde, uansett om vi skulle rekke det før fristen går ut eller ikke, sa hun.

Les også: Ny morderjakt i 25 år gammel drapsgåte

Les også: - De rette tingene ble ikke gjort i Quick-sakene

Av de åtte mordene som Thomas Quick ble dømt for å ha begått, er tre ofre norske.

Dømt på tilståelsene

Quick, som nå har tatt tilbake sitt gamle navn Sture Bergwall, har allerede begjært at to saker tas opp på nytt. Den første begjæringen, som omhandler drapet på en israelsk statsborger, er allerede innvilget.

I forrige uke ba Bergwalls advokater om at også den såkalte «Therese-saken», som berører en niårig norsk jente som forsvant fra Fjell utenfor Drammen i 1988, ble tatt opp for retten igjen.

Les også: Håper Quick frikjennes

Les også: VG-notisen som utløste Quicks drapsfantasi

I forrige uke sa advokat Fridtjef Feydt som representerer Thereses mor, at de håpet Bergwall ble frikjent og at man dermed kunne begynne jakten på en annen gjerningsmann.

Thomas Olsson som representerer den dømte seriemorderen har tidligere fortalt ABC Nyheter at den neste begjæringen vil berøre drapene på de to norske jentene Gry Storvik og Trine Jensen, drap Quick ble dømt for å ha begått uten at en har funnet fysiske bevis som knytter ham til ofre og drapssted.

Både Bergwall og hans advokater gjør det klart at de vil begjære nye rettssaker i alle sakene. Statsadvokat Björn Ericson i Sverige har minnet om at det ikke er sikkert at det vil bli konklusjonen på de utredninger som han nå foretar på oppdrag av den svenske Riksadvokaten.

- Fortsatt er det slik at Thomas Quick er dømt for de åtte drapene, sier han.

I går sa Bergwall at han var glad for at det skjedde ting i «Gry-saken», selv om drapet snart var foreldet.

- Dette er absolutt gode nyheter. Det er bra og viktig at dette nå skjer, selv om en har knapt med tid, sa han til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus