Meny

Northug får pokerrefs

Generalsekretær i NIF, Inge Andersen, synes lite om at Petter Northug for tiden er i Monte Carlo for å spille poker. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund er kritisk til at langrennsstjernen Petter Northug deltar i pokerturneringer.

Andersen mener Northug bør droppe pokerspillingen, melder VG og TV 2. Northug deltar for tiden i en turnering i Monte Carlo. Oppholdet og deltakelsen dekkes av en av 24-åringens sponsorer.

– Jeg håper Petter Northug for framtiden velger andre arenaer å profilere seg på, enn innenfor spill som er forbudt i Norge. Petter Northug burde tenke seg grundig om med den posisjonen han har. Han er kanskje vår mest profilerte toppidrettsutøver, og et forbilde både for barn og voksne, sier Andersen til VG.

– For han personlig er ikke det positiv omdømmebygging. Han må forstå sin rolle i et helhetsperspektiv, sier NIFs generalsekretær til TV 2.

Petter Northug ønsket ikke å kommentere kritikken overfor VG i Monte Carlo mandag. Far og manager John Northug vil ikke si mye om saken.

– Vi er inne i en endringsprosess med hensyn til strategi på dette området. Skal ta dette opp med Inge, men ikke gjennom mediene. Tror det er riktig av hensyn til alle parter, skriver John Northug i en SMS til VG.

Generalsekretær Bård Amundsen i Norges Skiforbund sier at Northug ikke trengte å klarere deltakelsen i pokerturneringen med forbundet.

– Vi eier rettighetene til det han gjør på ski. Men vi legger oss ikke opp i det han gjør på fritiden, sier Amundsen til VG. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus