Meny

Finanskrisen førte til mindre fiksing

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanskrisen førte til at færre amerikanere tok seg råd til å fikse på kroppen ved hjelp av plastisk kirurgi i fjor.

Tall fra de amerikanske plastikkirurgenes organisasjon ASPS viser en nedgang på 3 prosent fra året før, men det ble likevel fikset på pupper og neser, lepper og lår for hele 59 milliarder kroner.

Størst utslag var det for fettsuging, der kirurgene melder om en nedgang på hele 19 prosent fra 2008.

Nedgangen for nese- og øyenlokkoperasjoner var på 8 prosent, mens det ble utført 5 prosent færre puppeoperasjoner enn året før.

210.000 tenåringer i alderen 13 til 19 år fikk utført kosmetisk kirurgi i 2009, noe som tilsvarte 2 prosent av alle operasjonene som ble utført.

Neseoperasjoner var mest populære hos de yngste, sammen med brystforstørrelse hos jenter og brystreduksjon hos gutter.

Botox-innsprøyting i lepper og bruk av andre giftstoffer for å fjerne rynker har økt med hele 99 prosent det siste tiåret.

En meningsmåling utført av RealSelf.com viser at mer enn hver tredje amerikanske kvinne ville ha gjennomført full facelift-operasjon dersom det ikke sto på penger, mens hver tiende mann svarer det samme.

91 prosent av alle som fikset på kroppen ved hjelp av plastisk kirurgi i USA i fjor var kvinner, viser statistikken fra ASPS, som organiserer over 7.000 amerikanske plastikkirurger. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus