Meny

NSB risikerer millionbot

Mangel på tog i rushtiden kan bli dyrt for NSB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSB kan risikere å måtte betale en regning på flere millioner kroner til Samferdselsdepartementet fordi togselskapet ikke har klart å skaffe nok tog i rushtiden.

Utgangspunktet for den mulige boten er ifølge Dagsavisen en trafikkavtale som ble inngått mellom NSB og departementet tidlig i 2007. Ifølge avtalen skal NSB sikre pendlere et togtilbud, og departementet kan kreve en bot på 10.000 kroner for hver innstilte avgang.

Ifølge avisen er omfanget av bruddene på avtalen så store at det kan tilsi en betydelig bot. I løpet av de 25 første ukene i fjor leverte NSB i gjennomsnitt 2.043 færre togseter enn de avtalte 2.300 ekstrasetene per time i morgenrushet i Oslo.

I ettermiddagsrushet leverte togselskapet 1.402 færre ekstraseter enn de avtalte 1.500 per time.

– Samferdselsdepartementet har ennå ikke fremmet noe økonomisk krav, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg i NSB.Departementet opplyser at saken fortsatt er til behandling og at det ennå ikke er klart hva et eventuelt krav kan bli.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus