«Mouradona» helt da Tromsø tok teten

SCORET TO: George Mourad ble dagens mann for Tromsø, som senket Molde med 3-2 på bortebane. Fredrik Bjørck scoret seiersmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix

Scoret to da Molde ble senket. Høgmo: – Vi var heldige.

Molde – Tromsø 2-3 (1-1):

7656 tilskuere

Mål: 1-0 Baye Djiby Fall (39), 1-1 George Mourad (40), 1-2 Mourad (54), 2-2 Magne Hoseth (67), 2-3 Fredrik Björck (83).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.Gult kort: Emil Johansson, Molde, Serigne Modou Kara Mbodji, Tromsø.

Molde (4-3-3): Ben Amos – Magne Simonsen, Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Aksel Berget Skjølsvik (Björn Runström fra 66.), Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth – Mattias Moström, Emil Johansson, Baye Djiby Fall.

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Tom Høgli, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Remi Johansen (Thomas Drage fra 75.), Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Mohammed Ahamed Jama (Helge Haugen fra 21.) – George Mourad (Vegard Braaten fra 85.), Sigurd Rushfeldt.

(NTB)

(ABC Nyheter): Molde–Tromsø 2–3.

Mens Moldes sesongstart har vært skuffende, har Magne Hoseth stått frem som et lys i tunnelen.

Da fjorårets sølvvinner skulle få sesongen på rett kjøl hjemme mot en av sesongstartens overraskelser i kveld, fantes lite nytt under solen.

Molde tok ledelsen, men ga den bort, før Hoseth utlignet med et fantastisk langskudd i krysset.

Så sprakk det igjen.

For kvelden tilhørte Tromsø – og den tilhørte svenskene.

Det store navnet var George «Mouradona» Mourad, som scoret to mål, deriblant en perle. Men matchvinner ble Fredrik Björck, som sørget for at nordlendingene tok sin første seier i Molde siden 1995.

Det sendte dem tilbake på tabelltoppen, når snart en tredjedel av eliteserien er ferdigspilt.

Klassescoring av Fall

Hovedforskjellen på lagene i kveld var effektiviteten foran mål.

– Jeg innrømmer gjerne at vi var heldige i første omgang. Vi var ute og kjørte, men (Marcus) Sahlman holdt oss inne i kampen, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo ifølge NTB.

Etter at kampen hadde vært stein død i en halvtime, våknet vertene og Baye Djiby Fall. De skapte fem gode muligheter på åtte minutter.

Senegaleseren misset to av dem.

Så viste han hvorfor han tilhører eliten i norsk fotball når det kommer til hodespill.

Han fikk gå opp alene etter en presis corner fra Hoseth, og stanget ballen glimrende, hardt, lavt og utagbart i lengste hjørne, utenfor rekkevidden til Tromsøs gode keepervikar Sahlman, til sitt mål nummer to for sesongen.

Det gikk ikke to minutter før Molde ble røsket ut av paradis – eller røsket seg selv ut, om man vil.

«Mouradona»

Magne Simonsen forsøkte å klarere et langt oppspill, men fikk ikke ballen lengre enn til Sigurd Rushfeldt som sto feilvendt på 16 meter.

Rushfeldt var våken, det var ikke Simonsen, Rushfeldt lempet ballen over Molde-forsvaret, Simonsen opphevet offsiden – og George Mourad hadde verdens enkleste jobb med å heade inn utligningen.

Den 27-årige svensken, som var kontraktsløs før han kom gratis til Tromsø før sesongen, fikk tilnavnet «Mouradona» da han var i IFK Göteborg.

Det var ikke mye Maradona over det første målet hans i kveld – men det var mye Maradona over det andre.

Syv minutter var spilt av annen omgang da han trakk av fra 25 meter. Skuddet fra skrått hold var ikke umulig å ta for Molde-keeper Ben Amos, men fløt vakkert opp i lengste hjørne, til hans tredje scoring for sesongen.

Hoseth-perle til ingen nytte

Snuoperasjonen rystet kanskje vertene – de slet med å reise seg, selv om Marcus Sahlman måtte i ilden med en av mange gode redninger etter skudd fra Mattias Moström – men de hadde Magne Hoseth. Han fyrte av fra 25 meter, traff krysset og sørget for 2–2.

Mens Tromsø var heldige som unngikk flere baklengsmål i første omgang, var de best etter pause.

– Da turte vi ikke spille fotball, sier Hoseth, mens Tromsø-boss Høgmo var stolt.

Rushfeldt misset to gode sjanser. Så følte Mourad seg snytt for straffe da han ble tatt av Daniel Berg Hestad, men Molde skulle hatt frispark i forkant.

I stedet viste Tromsø nok en gang styrke i sluttminuttene, som de gjorde med seiersmålet på overtid mot Sandefjord i forrige runde.

Syv minutter gjensto da Miika Koppinen vant en duell etter corner. Ballen falt til stopperkollega Björck, som satte den kontant i mål.

Mens Molde må konstatere at de åtte første rundene har avlet åtte fattige poeng, leder Tromsø med sine 19, to foran Aalesund og tre foran Rosenborg.

Foreløpig har få eksperter tatt «Gutan» seriøst som en medaljekandidat. Søndag får de sjansen til å overbevise dem, når RBK venter på Alfheim.