Meny

- Bryster skaper jordskjelv

En iransk imam mener jordskjelv er en straff fra Gud for kvinners dype utringning. I dag, mandag, vil titusener av kvinner verden over teste ut påstanden. Foto: http://www.blaghag.com/

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gud straffer oss med jordskjelv på grunn av kvinners utrigning. Det mener en iransk imam. I dag vil en omfattende kvinneaksjon bevise at imamen tar feil.

(ABC Nyheter): Glem jordskjelv som skyldes spenninger i jordskorpen. I virkeligheten skyldes jordens rystninger Guds straff for dype utringninger og utfordrende påkledning hos kvinner.

Det mener i hvert fall den iranske imamen Hojatoleslam Kazem Sedighi.

Under fredagens bønn i Teheran fortalte den konservative imamen at Gud får nok når utsvevende kvinner frister unge menn med sine manglende påkledning.

– Kvinner som ikke kler seg anstendig leder unge menn i fristelse, ødelegger deres kyskhet og forårsaker utroskap, som igjen øker antallet jordskjelv, sa imamen ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

Varsler aksjon i dag

Påstanden har ikke gått upåaktet hen blant kvinner verden over, som i dag vil teste imamens påstand vitenskapelig - ved å bruke dypest mulig utrigning for å se om det vil føre til nye rystelser i jordskorpen.

Aksjonen ble startet på Facebook av amerikanske Jennifer McCreight. McCreight har bakgrunn i både genetikk, evolusjonsvitenskap og psykologi og mener dermed at hun har en god forutsetning for å teste årsakssammenhenger.

Utfordrer

På sin egen blogg Blag Hag skriver Jennifer McCreight at hun i dag, mandag, vil ta på seg sin mest utfordrende utringning. Men ettersom det neppe vil føre til mer enn en liten rystelse, oppfordrer hun sine medsøstre verden rundt til å gjøre det samme.

– Omfavn den påståtte overnaturlige kraften i ditt bryst. Eller ikle deg en kort shorts, dersom du foretrekker den formen uanstendighet. Med våre skandaløse kroppers kraft klarer vi sikkert å få til et jordskjelv. Dersom ikke, er jeg sikker på at Sedighi vil komme med en rasjonell forklaring, skriver hun.

Mandag ettermiddag hadde over 53.000 kvinner meldt seg inn i McCreights Facebook-gruppe, som har fått det passende navnet «Boobquake».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus