Meny

Hove får britisk skryt

Hovefestivalen får skryt i utlandet. Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovefestivalen trekkes frem som en av Europas beste.

Den britiske avisen The Times satte Hovefestivalen til Europas på fjerdeplass på listen over Storbritannias og Europas beste festivaler.

Riktignok holdt avisen store – og allerede utsolgte – prestisjefestivaler som Reading & Leeds og Glastonbury – unna kåringen. I stedet foreslår The Times det som karakteriseres som interessante valg både ute og hjemme under overskriften «de 25 beste sommerfestivalene i Europa».

Norske Hove er eneste skandinaviske festival som blir nevnt, og havner bak skotske Rock Ness, Exit i serbiske Novi Sad og Green Man-festivalen i Wales.

Under overskriften «beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet» får Hove skryt for sin idylliske beliggenhet med skog og sandstrender «på en øy nær Arendal», samt at den har vært karbonnøytral siden 2007.

Pressetalsmann i Hove, Gaute Drevdal, er fornøyd med utmerkelsen og at Hove blir lagt merke til utenfor Norge.

– Fører dette til at vi får flere gjester fra utlandet er det jo ekstra hyggelig. Men først og fremst er vel denne kåringen en fin anerkjennelse for musikk- og miljøprofilen vår, og ikke minst den unike beliggenheten.

Med to måneder igjen til festivalstart er de fleste artistene nå klare, med headlinere som Muse, Them Crooked Vultures, Massive Attack og Arcade Fire. Komplett program er ventet ferdig torsdag den 6. mai. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus