Meny

Kjøttpuddingen sjokkerer

Meat Loaf synes å være inne på et nesten oppsiktsvekkende riktig spor på sitt nye album. Foto: Martin Hausler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meat Loafs nye album fortjener ikke å bli oversett, mener ABC Nyheters anmelder.
 

(ABC Nyheter): Meat Loaf kan alle triksene i boka, og tar dem alle i bruk på sitt nye album «Hang Cool Teddy Bear». Den pompøse og kraftfulle stilen er konservert så jeg nesten ikke tror mine lett aldrende tonesløve ører. Det som måtte ha grodd igjen av størknet «lavamasse» og vridde hårrøtter blir nemlig blåst vekk.

Overraskende bra

Undertegnede kunne ha veddet hodet og dets innhold på at han aldri ville hoste opp en femmer til en Meat Loaf-plate i det nye årtusenet.

Men med dramaet fra Jim Steinman-komponerte «Bat Out Of Hell», inspirert av novellen «Hang Cool Teddy Bear» av Kilian Kerwin og med musikalsk hjelp fra skuespilleren Hugh Laurie (jada, vi snakker om selveste Dr. House, her på piano), Brian May fra Queen og Steve Vai på gitar, Jack Black fra den humoristiske metalduoen Tenacious D, og ikke minst sin kvinnelige motsanger gjennom 17 år, Patti Russo, ruller hærføreren Meat Loaf frem hele arsenalet.

Hadde Napoleon vært rockmusiker, ville han antagelig ha stilt opp et lag som dette. Det eksisterer en regissert kraft i produksjonen som kanskje ikke er så nyskapende, men som likevel treffer med en formidabel kraft.

Se for deg et klassisk Meat Loaf tilsatt rockgenet til AC/DC, Mötley Crüe og Aerosmith. Resultatet blir som skapt for et hvilket som helst vor- eller nachspiel.

For bra til å bli oversett

Men på samme tid er resultatet gjennomført, både når det gjelder produksjon og låter. Vi skal heller ikke glemme Meat Loafs ville og sjefete stemme. Det er nesten umulig ikke å bli mer enn litt imponert. For uansett hvilket forhold du har til Meat Loaf og retro-rock, så krever «Hang Cool Teddy Bear» respekt.

«Hang Cool Teddy Bear» er rett og slett for morsom å høre på om man liker klassisk pompøs amerikansk rock, til å la den ligge. Denne omeletten vil du ha – og det i store porsjoner.

Når det er sagt; mange klisjeer kommer til syne underveis. Særlig mot slutten av plata avsløres det at ideene ikke alltid er like originale.

Balladene Meat Loaf åpenbart elsker, og som har dominert enkelte av hans tidligere plateutgivelser, har blitt skjøvet nesten helt av kartet. For denne gangen er det rockeren Meat Loaf som tar oppstilling.

På åpningslåta, «Peace On Earth», møtes lytteren av et klassisk orkester før trommene og gitarene dundrer løs og Meat Loaf synger: «I don’t want peace on earth, I just wanna go home». Det hele servert på en måte som ingen andre vokalister kan fremføre den linjen.

Her føles dramatikken, det store scenarioet Meat Loaf er ute etter å skape.

Elsker trommer

Trommene trer dessuten inn på et usedvanlig tøft vis og spiller en aktivt rolle, langt fremme i lydbildet. Meat Loaf må elske trommer. Og John Miceli som har spilt med Meat Loaf i snart 20 år (han er også er kjent fra Blue Öyster Cult og Ritchie Blackmores Rainbow) takker for tilliten med noe av det mest fremragende denne anmelder har hørt levert bak et sett trommer på lenge.

Når det er sagt; på «Hang Cool Teddy Bear» leverer samtlige artister varene. Noe som igjen betyr at Meat Loaf har laget sitt beste album på lenge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus