Meny

12 drept av tornado

Sharron Moore ser på huset der hun etter planen skulle flytte inn. I helgen ble byen Yazoo rammet av flere tornadoer. Foto: Scanpix/AP Photo/Rogelio V. Solis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 12 mennesker har blitt drept av tornadoer som herjet sørstatene i USA i helgen.

To personer ble drept i Alabama og ti andre i Mississippi etter at tornadoer med en kraft på 240 kilometer i timen rammet i helgen.

Hundrevis av mennesker har blitt gjort hjemløse som følge av herjingene. Akkurat nå leter hjelpemannskaper etter omkomne og skadde i de mer avsidesliggende strøkene i de to delstatene.

Ifølge de nasjonale meteorologiske byråene har stormene etterlatt seg et belte på 80 kilometer som er totalskadd. Tornadoer har blitt sett også i Louisiana og Arkansas. Totalt er det gitt tornadovarsel i åtte delstater.

Soldater fra Nasjonalgarden har patruljert området rundt Yazoo City i Mississippi. Samtidig har frivillige fra statspolitiet og andre ansatte i politiet ankommet området for å hjelpe til.

Yazoo, som har en befolkning på cirka 30.000 er tettstedet som ble verst rammet av tornadoene.

Bare i dette området ble fire personer drept, mens fem andre, deriblant tre barn, ble drept i Choctaw County.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus