Meny

På geledd for Medvedev

Det russiske presidentparet Dmitrij Medvedev og hans kone Svetlana hilser på folk under den offisielle velkomstseremonien på sslotssplassen i Oslo. Kong Harald til høyre. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garden sto på geledd, men det var ikke overveldende mange tilskuere da Russlands presidentpar ankom Slottsplassen mandag formiddag.

Kortesjen med Dmitrij Medvedev og Svetlana Medvedeva kjørte opp Karl Johans gate presis klokka 11.30. Samtidig ble det skutt kanonsalutt fra Akershus festning.

Se også: Medvedev møtte Kongen

Den russiske presidenten hilste først på kong Harald, mens ektefellen Svetlana hilste på dronning Sonja, deretter kronprinsesse Mette-Marit. Dronningen var iført en knelang, oransje kåpe med trekvart lange ermer og blå hatt, mens kronprinsessen var iført et antrekk i lys fiolett i det lettskyede, milde vårværet.

Se også: Stangs staselige håndhilsen

God tid

Presidenten og kongen tok oppstilling da Gardemusikken spilte de to landenes nasjonalsanger, før de to regentene inspiserte Hans Majestet Kongens Garde til tonene av Gammel Jegermarsj.

President Medvedev tok seg god tid til å hilse på fremmøtte norske og russiske barn etter å ha hilst på representanter for regjeringen, Kirken og politiet, samt Oslos ordfører Fabian Stang.

Mange av barna hadde flagg, både norske og russiske. Medvedev smilte bredt da han håndhilste på en rekke mennesker, særlig barn. Det vakte tydelig begeistring hos flere av dem.

Følg Medvedevs besøk i Norge:


View Medvedev i Norge in a larger map 

Demonstranter

Flere organisasjoner har varslet demonstrasjoner i forbindelse med presidentbesøket, og noen få demonstranter hadde møtt fram ved Slottsplassen. Om budskapet på de to russiske bannerne nådde fram til presidenten, er imidlertid usikkert. Trolig vil demonstrantene prøve seg flere ganger i løpet av presidentens to dager lange besøk. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus