Meny

Mulig å fly til Island igjen

Etter å ha vært stengt hele helgen åpner islands hovedflyplass i Keflavik opp igjen. Ihvertfall delvis. Arkivfoto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha vært stengt i flere dager åpner hovedflyplassen i Keflavik opp igjen.

ISLAND (ABC Nyheter): - Ja, nå åpner vi opp igjen sier infosjefen ISAVIA, Hjördís Guðmundsdóttir.

- Ihvertfall delvis. Dette er et unntak og gjelder ikke alle flyselskap. Man må ha en tillatelse for å lande og fly i området.

Det islandske Luftfartstilsynet åpner opp for trafikk i askesonen og første fly inn til Keflavik er ventet inn til landing 13.00 lokal tid.

Les også: Full stans på Island

Strenge krav

Men ikke alle får fly inn i askesonen. Flyselskapene må tilfredsstille en rekke krav til prosedyre før de får tillatelse til på fly i området.

Ifølge det norske Luftfartstilsynet har alle de store norske operatørene prosedyrene i orden. Om de vil fly inn i askesonen er da opp til hvert selskap å søke om tillatelse.

Mens Keflavik har vært stengt har Icelandair flydd sine passasjerer fra en mindre flyplass i Akureyri til Glasgow i Skottland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus