Meny

Vil undersøke påstander om sex-bestikkelser

Sør-Koreas president Lee Myung-bak oppfordret mandag påtalemyndigheten til å ta påstandene om sex-bestikkelser alvorlig. Foto: AP Photo/Jo Yong-hak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Sør-Koreanske presidenten oppfordret mandag til en grundig gjennomgang i saken om påståttet sex-bestikkelser av påtalemyndighetene i landet.

I et program sendt på MBC-tv i forrige uke, hevdet en byggemester i den sørlige havnebyen Busan at han hadde bestukket over hundre advokater i påtalemyndigheten med penger og sex med prostituterte i bytte for tjenester. Det skal ha foregått i to tiår, med oppstart i 1984.

Mannen, som er identifisert som den 51 år gamle Jeong, avslørte en liste på 57 statsadvokater og deres mobilnummer, samt gav en detaljert beskrivelse av bestikkelsene.

Det er nå satt sammen et panel som skal se nærmere på saken, ledet av en jusprofessor ved Seoul National University og sjefen ved påtalemyndighetens kontor i Busan, har blitt suspendert etter å ha blitt navngitt av Jeong.

- Påtalemyndighetene bør bruke denne saken som en mulighet til å endre sin interne kultur, oppfordret president Lee Myung-Bak.

Byggmesteren selv ble innlagt på sykehus sist fredag etter at han forsøkte å begå selvmord.

Og påtalemyndighetene vil arrestere ham så snart han er utskrevet fra sykehuset. De hevder at han har fabrikert saken for å dekke over sine egen juridiske problemer. Han står overfor en rekke rettsaker etter at firmaet hans gikk konkurs.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus