Meny

Den russiske bjørnen på norsk jord

Russlands president Dmitrij Medvedev og presidentfruen Svetlana Medvedeva blir tatt i mot av kronprins Haakon ved ankomst på Gardermoen militære flystasjon mandag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Dmitrij Medvedev og kona Svetlana ble tatt imot av kronprins Haakon på Gardermoen mandag formiddag.

Flere organisasjoner har varslet at de vil demonstrere i forbindelse med det russiske presidentbesøket, blant dem Bellona, Amnesty og dessuten tsjetsjenere i Norge.

Se også: Medvedev møtte Kongen

Sikkerhetsopplegget rundt den russiske presidenten er langt mindre omfattende enn da USAs president Barack Obama var i Norge sist høst. Men politiet sier de er godt forberedt, uten å ville røpe detaljer i opplegget.

Se også: Stangs staselige håndhilsen

Rød løper

Men da flyet landet noen minutter før oppsatt tid klokka 10.30, gikk det svært fredelig og høytidelig for seg. Den røde løperen ble rullet ut, og ned trappen steg Dmitrij Medvedev og kona Svetlana, hun kledd i en knelang, lys vårkåpe.

Se også: På geledd for Medvedev

Kronprins Haakon og utenriksminister Jonas Gahr Støre tok (Ap) imot presidentparet idet sola akkurat tittet fram på den militære delen av flyplassen. Der var også Russlands ambassadør til Norge, Sergej Andrejev, samt både russiske og norske medier.


Følg Medvedevs besøk i Norge:


View Medvedev i Norge in a larger map

Slottsplassen

Fra Gardermoen gikk ferden direkte videre til den offisielle velkomstseremonien på slottsplassen. Noen få mennesker var på plass en halvtime før og fikk med seg musikk av Hans Majestet Kongens Garde.

Klokken 11.30 vil presidenten og førstedamen bli tatt imot av kong Harald og dronning Sonja, som inviterer til lunsj på Slottet. Også kronprinsparet deltar i denne delen av programmet.

Forrige gang en russisk president var på besøk i Norge, var i november 2002, da daværende president Vladimir Putin gjestet landet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus