Meny

Vurderer muligheten for å stenge TV-kanal

Kulturminister Anniken Huitfeldt sier hun vil undersøke om kanalen også distribueres i Norge, og om signalene fra den franske kanalen fortsatt kan tas ned i Norge. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter vil vurdere muligheten for å stenge en egyptisk TV-kanal som sprer jødehat.

En egyptisk TV-kanal som sendes via satellitt i Europa, blir nå blokkert av franske myndigheter. Årsaken er at de mener kanalen sprer jødehat.

Nå vurderer norske myndigheter om det er mulig å stenge kanalen også her i landet, melder NRK.

Kulturminister Anniken Huitfeldt sier hun vil undersøke om kanalen også distribueres i Norge, og om signalene fra den franske kanalen fortsatt kan tas ned i Norge.

Beslutningen til det franske medietilsynet er basert på en sending fra TV-kanalen 31. oktober 2009, hvor programlederen sier følgende:

«Deres tid er kommet, ditt avkom fra aper og griser, du mest forbannede av skapninger skapt av Allah. Jeg har en melding for hver jøde på jordens overflate. Muhammeds hær vil komme tilbake. Å, ditt avkom av aper og griser, hevnens dag nærmer seg».

– Etter min mening er dette jødehat, sier Huitfeldt.

Det er organisasjonen MEMRI som står bak dokumentasjonen og oversettelsen av innholdet i TV-sendingen fra den egyptiske TV-kanalen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus