Meny

Rekdal: – Vi er intet topplag

Aalesund-trener Kjetil Rekdal under eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund på Komplett.no arena i Sandefjord søndag kveld. Aalesund vant kampen 1-0. Foto: Trond Reidar Teigen/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteseriefesten fortsetter i Aalesund. Men trener Kjetil Rekdal (41) mener hans topplag i eliteserien hører mer hjemme midt på tabellen.

Sunnmøringene har feiet gjennom seriestarten med fem seirer på åtte kamper hittil. Laget scoret mål for 17. kamp på rad i eliteserien da Sandefjord ble slått 1-0 søndag. Og kun ett tap er det blitt; mot Haugesund (1-2) for halvannen uke siden.

Likevel maner Rekdal til måtehold.

– Tabellsituasjonen lyver litt. Vi har vært heldig med kampoppsettet hittil i sesongen og hører mer hjemme mellom 6.- og 9.-plass enn på toppen av eliteserien, sa Kjetil Rekdal etter kampen.

Silva-suser

Brasilianske Diego Silva (25) scoret det eneste målet da Aalesund forsvarte posisjonen som et topplag. Silva avgjorde etter 58 minutter. Et oppspill ble stusset videre av «fyrtårnet» Tor Hogne Aarøy og rett i kroppen til Silva. Brasilianeren dempet på brystet og fyrte løs fra utenfor 16-meteren.

Espen Bugge Pettersen i hjemmemålet var sjanseløs på skuddet.

Målet var Silvas annet i sesongen. Det første kom mot Lillestrøm i serieåpningen 14. mars.

– Hovedmålet var å holde nullen, og vi skjønte utover i kampen at bare tilfeldigheter ville føre til Sandefjord-scoring, mente Aalesund-treneren.

Spilte smart

I en ellers lite spennende kamp kunne sunnmørsklubben feire sesongens første seier på naturgress, og det i annet forsøk. Det første ble tapt i Haugesund.

– Sandefjord er vanskelig å møte på deres hjemmebane. Alle lag sliter mot dem, også til tider vi. Men for en gangs skyld spilte også vi litt smart mot slutten av kampen, slo den tidligere landslagskapteinen fast.

Med «smart» mente han at spillerne bevisst halte ut tiden nok til at laget kunne kontrollere til tre poeng.

Også i fjor ble Sandefjord beseiret på hjemmebane av Aalesund, som den gang vant 2-1. Sandefjord står med tre strake nederlag og har ikke vunnet på fem eliteseriekamper.

Eneste trepoenger for vestfoldingene så langt kom mot Molde i annen runde. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus