Meny

Brann knuste Godset

ARKITEKTEN: Erik Huseklepp scoret ikke, men var sentral i oppbyggingen til målene i Bergen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en tung innledning på sesongen skulle det endelig lykkes for Brann. Petter Vaagan Moen og Diego Guastavino ble tomålsscorere i 4-0 seieren hjemme mot Strømsgodset søndag.

– Jeg er veldig fornøyd med spillet i dag. Vi skapte mange sjanser. Det var også bra for oss at vi klarte oss bra defensivt, spesielt i annen omgang. Da var vi så godt som feilfrie, sa Brann-trener Steinar Nilsen.

Han har sett sitt lag vært lekk som en sil noen ganger denne sesongen.

Nå holdt Brann nullen.

Bergenserne viste i forrige hjemmekamp mot Vålerenga at noe var i emning etter den dårligste seriestarten på 12 år. Strømsgodset har vært utilnærmelig på hjemmebane, men sliter med å ta poeng på bortebane. Drammenserne har heller ikke mange triumfer å vise til i Bergen opp gjennom årene.

«Godset» sliter tungt. Trener Ronny Deila synes 4-0 var for mye. – Det var flatterende for Brann selv om de skapte flest sjanser. Vi gjorde en del barnefeil og spilte i perioder som et juniorlag, sa Deila.

Lagets helskrale borteegenskaper ødelegger mye. – Vi lærer stadig ting. Men per nå er vi ikke gode nok. Vi har også møtt lag som Molde, Brann og Brann borte, fortsatte Deila.

Doblet

Strømsgodset prøvde å komme tilbake etter hvilen, men verken Marcus Pedersen på topp eller lagets offensive midtbanespillere klarte å utfordre Brann-forsvaret i særlig grad. Dermed kunne Håkon Opdal gå av banen uten baklengs, for første gang siden serieåpningen hjemme mot Haugesund.

På motsatt side utnyttet Diego Guastavino en dårlig klarering av Lars Christopher Vilsvik. Teknikeren fra Montevideo var mye inn og ut av laget i begynnelsen av sesongen, og ble beskyldt for å være for egoistisk. Den siste tiden har det løsnet for 25-åringen, som kontakt satte inn 3-0-scoringen snaue 20 minutter før slutt. Det var uruguayanerens femte mål for rødtrøyene i årets sesong, og med det er han lagets klare toppscorer.

Gjestene hadde for lengst gitt opp da Petter Vaagan Moen satte punktum med 4-0 minutter før slutt. Innlegget fra Birkir Már Sævarsson ble svakt klarert av blåtrøyene, og den tidligere HamKam-spilleren fikk god treff med høyrefoten slik at ballen føk i mål via stolpen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus