Meny

To selvmål reddet Start

Ole Martin Årst og Start tok tre nye poeng mot jumbolaget Hønefoss, ved hjelp av to selvmål. Her er Årst i duell med Christian Traore. (Foto: Tor Erik Schrøder, SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start fortsetter med sterk uttelling i eliteserien. Søndag ble Hønefoss slått 2-0 etter to selvmål, men det kunne fort sett annerledes ut.

Hønefoss var klart best før pause, men foran Starts mål låste det meste seg for jumboen.

Backen Hunter Freeman viste igjen at Start er et av eliteseriens mest effektive lag. Denne gangen var det hjelp å få fra motstanderen også. På vertenes første mulighet skjøt fra ti meter. Gjestenes Lennart Steffensen styrte ballen i eget mål.

Start sliter med skader. Derfor fikk Jesper Mathisen sjansen på topp sammen med Ole Martin Årst.

Mathisen spilte dermed sine første minutter i eliteserien denne sesongen. Det skjedde i en meget uvanlig rolle. I sluttsekundene misset han også på en kjempesjanse.

Kort etterpå var det Paul Obiefules tur til å sende ballen i eget nett.

Straffebom

Årst var sikker på at han hadde gjort 2-0 i det 54. minutt. Dommeren annullerte scoringen etter at linjemannen flagget – feil? – for offside.

Enda mer trygg på scoring var nok Christian Bolaños. Han tok fart og klinket et straffespark i tverrliggeren og ut etter 79 minutter.

Bård Borgersen ble dratt ned i feltet, og straffen var ganske åpenbar.

Tross Bolaños-missen står Start fortsatt med bare ett tap på åtte kamper denne sesongen. For Hønefoss ble det et nytt tilbakeslag etter triumfen over Stabæk.

Spillemessig har laget fått et lite løft under Tom Gulbrandsen. Likevel sitter Hønefoss på tabellbunnen med bare tre poeng av 24 mulige.

Neste sjanse kommer hjemme mot Molde søndag. For Start, som var klart best mot slutten av kampen, venter en vrien bortekamp mandag neste uke.

Aalesund flyr fortsatt høyt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus