Meny

Tannløst Rosenborg mistet serieledelsen

Tannløst Rosenborg mistet serieledelsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg måtte ta til takke med ett poeng hjemme mot Lillestrøm, og tapte dermed serieledelsen til Aalesund.

Rosenborg og Lillestrøm sto med fattige ti baklengsmål til sammen etter sju serierunder. Det står seg etter en tam annen omgang. Etter en fartsfull førsteomgang endret kampen fullstendig karakter. Begge lag lå kompakt bakover og fikk ryddet unna det meste som kom. Nærmest var Steffen Iversen med en suser på strak volley snaut ti minutter før full tid. Stefan Magnusson måtte ut i full strekk for å slå det knallharde skuddet til corner.

Samme Iversen var nær scoring da han løsnet et skudd som strøk stolpen ti minutter ut i annen omgang. Fem minutter senere headet Iversen ballen inn i feltet til en våken Kjell Rune Sellin, som skjøt like til side for mål.

Snaut halvveis i omgangen tok Rosenborg-trener Erik Hamrén ut Fredrik Winsnes til fordel for hurtigtoget Trond Olsen, uten at han klarte å sette preg på kampen. Talentet Mushaga Bakenga fikk også prøve seg, men ingen klarte å overliste Lillestrøm-keeper Magnusson søndag kveld.

Sjanserik omgang

Det ble en åpen og morsom første omgang på Lerkendal med to angrepsvillige lag. Kampens første sjanse kom etter en stuss fra Frode Kippe i kampens 7. minutt. Arild Sundgot og Bjørn Bergmann Sigurdarson sto i kø for å heade ballen i mål, men Lillestrøm-spissene nådde ikke fram.

Rosenborg svarte i kampens 11. minutt. Per Ciljan Skjelbred skjøt knallhardt mot bakre stolpe, og Steffen Iversen hadde bare å trille ballen i nettet. Men målet ble korrekt annullert for offside.

Like etter var Kjell Rune Sellin nær uttelling da han kastet seg fram og headet et velplassert innlegg fra Mikael Lustig like over mål. I det påfølgende angrepet la Iversen ut til Skjelbred som forsøkte å bredside ballen i lengste hjørne. Lillestrøm-keeper Magnusson fikk akkurat slått ballen til corner.

Gigantmiss av Lustig

I kampens 30. minutt tok Steffen Iversen med seg ballen fra midtbanen, satte fart og forserte Lillestrøm-stopperne i Messi-stil, men superveteranen fikk en dårlig berøring idet han skulle avslutte. Ballen havnet etter hvert hos høyreback Mikael Lustig, som bare hadde å bredside den i mål fra fem meter. Svensken traff i stedet Troillongan på øvre tribunefelt.

Ti minutter før pause satte Bjørn Bergmann Sigurdarson fart i en overgang og la over til Arild Sundgot, som kom alene mot Daniel Örlund. Lillestrøm-spissen forsøkte å flikke ballen i lengste hjørne, men ble stoppet av tverrliggeren.

Lillestrøm la seg bakpå de siste ti minuttene, men fem minutter før hvilen fant formsterke Iversen en åpning og sendte av gårde en markkryper som gikk like til side for mål.

Det var likevel Lillestrøm som fikk den største sjansen i første omgang. Örlund glapp et innlegg fra Nosa Igiebor og ga bort en eventyrlig mulighet til Frode Kippe, Sundgot og til slutt Steinar Pedersen som alle forsøkte å sette ballen i mål. Kris Stadsgaard sto i veien for det siste skuddet, og Rosenborg fikk omsider klarert. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus