Meny

Flau Fagermo etter stortap

Odd trener Dag-Eilev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion søndag. Kampen endte 6-1. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flaut! Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo hadde ikke mye godt å si om lagets innsats mot Vålerenga søndag.

Odd Grenland ble overkjørt og slått 6-1 av VIF på Ullevaal stadion.

– Vi manglet sprut og energi, og vi flyttet ikke beina raskt nok fra start. Hvorfor aner jeg rett og slett ikke, sa Fagermo.

Vålerenga klatrer overbevisende på tabellen og fremstår nå som en klar medaljekandidat. Odd ble feid av banen etter en strålende og avgjørende første omgang. Annen halvdel var nesten like leken og underholdende i en kamp hvor kaptein Kristofer Hæstad scoret to ganger.

– Jeg er jo ingen notorisk målscorer, så det var gøy med to, sa Hæstad.

Klanen svarte med trampeklapp etter 90 festlige Ullevaal-minutter.

Birger Madsen åpnet scoringene etter en retur fra Odd-keeper Arni Gautur Arason. Da var det spilt 16 minutter.

For Odd er det småkrise. Laget avgir poeng på poeng for tiden.

Styrte

Hjemmelagets midtbane med Harmeet Singh, Kristofer «Doffen» Hæstad og Mohammed Fellah festet grepet på Odds tilsvarende. Her ble kampen avgjort. Målene måtte komme, og de kom:

Etter 23 minutter sendte Fellah ballen blindt og vakkert gjennom til Hæstad, som scoret kontrollert. To minutter før pause var Moa servitør da kaptein Hæstad ble tomålsscorer med et klokkerent treff.

Selv om bortelaget reduserte raskt i 2. omgang ved innbytter Torgeir Børven, var løpet kjørt for Odd. 3-1 ble raskt til 4-1 ved Moa. Resten ble en transportetappe mens allsangen runget kontinuerlig fra Norges største sangkor, Klanen. Harmeet Singh og Bojan Zajic avsluttet festkvelden på Ullevaal med 5-1 og 6-1.

– Kampen var avgjort til pause. Vi fikk et reduseringsmål, så kom 1-4 og nytt fall i intensiteten. Vi er ustabile og dårligere enn vi var i fjor uten at jeg helt skjønner hvorfor. Nå er det bare en ting å gjøre: Glemme denne kampen fortest mulig, sa Fagermo.

Mer moro

Vålerenga-supporterne, som selvfølgelig stemte i med «Vi vil ha motstand», vet at de har mer i vente. Årets Vålerenga-lag fremstår strukturert, arbeidsvillig og entusiastisk. Laget har entertainere.

Mohammed Fellah er verdt en hel liten inngangsbillett når han lykkes. Kristofer Hæstad scoret to, Moa ett. Sistnevnte hadde også to assists og var en for stor munnfull for Odd-stopperne Fredrik Semb og Morten Fevang.

– Vi var gode i dag. Vi framsto tydelige og gjennomførte en veldig god fotballkamp. Mye er blitt bedre i år. Vi scorer flere mål, farten på gjenvinningen er bedre og løpene er mange og gode. Og det er bare å konstatere at vi ikke fikk det ønskede resultatet av den modellen vi hadde, sa VIF-trener Martin Andresen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus