Meny

Siktet gullsmed løslatt

Innehaveren av en gullsmed i Oslo ble pågrepet etter det såkalte Gullborgen-tyveriet i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gullsmeden som er siktet for å ha vært med på milliontyveriet mot Gullborgen i Oslo i februar, er løslatt. Politiet fant ikke tyvegods i gullsmedens forretning.

Gullborgen ble frastjålet verdier opp mot 40 millioner kroner etter at tyver tok seg inn i forretningens hvelv ved å bryte seg gjennom flere dører og vegger og gå inn via et tilstøtende kjellerlokale.

Den siktede gullsmeden er spesialist på omsmelting av gammelt gull, og politiets teori var at han var mottakeren av smykkene som ble stjålet. I mannens gullsmedforretning beslagla politiet smykker og gull de mente stammet fra kuppet.

Etter nesten fire uker i varetekt er mannen løslatt, melder TV 2.

– Det er han glad for. Jeg kommer til å reise krav overfor politiet om at de frafaller siktelsen og henlegger saken i neste uke. Han har fått bekreftet fra politiet ved flere anledninger at de ikke har funnet noe i beslaget som stammer fra Gullborgen, sier gullsmedens forsvarer Harald Stabell.

Innehaver Elisabeth Borgen har vært hos politiet for å se på varene de beslagla hos gullsmeden.

– Ingenting av dette stammer fra min butikk. Min teori er at varene er fraktet ut av landet, sier hun.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken utover at etterforskningen pågår for fullt. Fem personer, alle med bakgrunn fra Balkan, sitter fremdeles i varetekt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus