Meny

Arteta sørget for seier på overtid

Mikel Arteta (t.h.) kunne juble for tre poeng etter sin straffescoring på overtid. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fulham var på vei mot ett bortepoeng, men på overtid røk det etter straffescoring fra Mikel Arteta.

(ABC Nyheter) Everton - Fulham 2-1

Everton er så godt som klare for spill i Europa neste år og Fulham ender som middelhavsfarere i Premier League. Roy Hodgsons menn har derimot en særdeles viktig semifinale i Europa League å tenke på og manageren valgte å gjøre en rekke endringer fra midtukekampen mot Hamburg. Blant annet fikk Erik Nevland og Bjørn Helge Riise tillitt fra start, mens Brede Hangeland ikke var å finne i troppen.

Allerede etter to minutter kom Everton seg til en sjanse. Tony Hibbert slo inn fra høyre og på bakerste stolpe ventet Diniyar Bilyaletdinov. Russeren dro til på direkten, men skuddet endte i stolpen.

Etter den lovende innledningen skjedde det lite foran begge målene før det 35. minutt. Et langt utspill fra keeper ble vunnet av en Fulhamspiller, men Everton overtok kontrollen kjapt. Ballen endte hos Leigthon Baines som i et sovende øyeblikk sendte den bakover mot keeper Tim Howard. Backen enset ikke Erik Nevland som startet tidlig og snappet ballen, kom alene med Howard og med en lur chip sendte Fulham i ledelsen, noe mot spillets gang.

Everton brukte bare fem minutter etter pause på å komme på høyde igjen. Et innlegg endte hos Victor Anichebe som headet inn utlikningen.

Erik Nevland fortsatte å spille godt og sørget for å gi Fulham flere muligheter. Etter 77 minutter kombinerte Nevland og Stefano Okaka, men sistnevnte klarte ikke å score alene mot keeper Howard.

Hjemmelaget produserte flere muligheter, men fikk ikke uttelling før på overtid. Mikel Arteta passerte Chris Baird og ble felt. Fra krittmerket tok Arteta selv ansvar og sikret tre poeng for hjemmelaget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus