Meny

Kalou-show i sjumålsseier over Stoke

Her jubler Salomon Kalou for ett av sine tre mål mot Stoke. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mål av Salomon Kalou og glitrende fotball var noen av ingrediensene i dagens nedsabling på Stamford Bridge.

(ABC Nyheter) Chelsea - Stoke 7-0

Manchester United satte press på Chelsea i går med sin seier over Tottenham. Mot Stoke på Stamford Bridge tok de blå ansvar fra start. Etter ti minutter testet Frank Lampard keeper Thomas Sørensen med et langskudd, men dansken slo til retur. Den tok Ashley Cole, men Sørensen kom kjapt på beina og reddet igjen. Ti minutter senere slo Malouda inn til Drogba som stusset mot mål hodet, men igjen reagerte dansken kjapt og reddet.

Thomas Sørensen holdt Stoke inne i kampen i 20 minutter, men derifra og ut var det stopp. 23 minutter var spilt i det Florent Malouda slo en lang crosser fra høyre til Didier Drogba. Ivorianeren tok ned ballen elegant på hælen og slo inn i midten hvor Salomon Kalou ventet. Han kom seg foran forsvaret og headet kontant forbi Sørensen.

En drøy halvtimes spill var unnagjort i det omgangens mest diskuterbare situasjon oppstod. Lampard skjøt fra langt hold og Sørensen ga en ny retur. Kalou kom på et løp bakfra og kastet seg inn med begge beina først. Ballen gikk i mål, men spissen traff Sørensen samtidig. Kalou viste knottene og det kunne fort ha blitt annullert for farlig spill. Skaden var så ille at Thomas Sørensen måtte forlate banen på båre, og inn kom Asmir Begovic.

Tre minutter før ordinær tid i første omgang kom Kalou seg ned mot hjørnet med ballen. Han utfordret Robert Huth og den tidligere Chelsea-spilleren holdt igjen en snublende Kalou. Spesiell situasjon, men dommeren pekte på krittmerket. Frank Lampard steppet opp og sendte keeper til høyre og ballen til venstre.

Etter sju minutters tilleggstid gikk Chelsea til pause med en komfortabel tremålsledelse.

Den solide ledelsen ble nok en hvilepute for Chelsea, for den første halvparten av andreomgangen var preget av et Chelsea-lag som ledet og derfor ikke tok unødvendige sjanser. London-laget kontrollerte og Stoke ble løpende i mellom, og etter 68 minutter fullførte Kalou hattricket sitt. Han kom alene med Asmir Begovic og avsluttet rett på keeper, men fikk selv igjen returen. Sikkert prikket han inn kveldens fjerde mål for Chelsea.

Florent Malouda burde også ha kommet på scoringslista etter 72 minutter. Innbytter Joe Cole kom hurtig ned på høyresiden og slo inn foran mål. Der stod Malouda helt alene, men traff ballen så tynt at den gikk utenfor fra en halv meter. En nesten utrolig prestasjon av franskmannen.

Samme mann kom til enda en stor sjanse før kampen var over. En Chelsea-kontring anført av Nicholas Anelka og Didier Drogba, endte til slutt hos Malouda, men franskmannen maktet ikke å sette ballen forbi Begovic som reddet strålende.

Kampen var i praksis avgjort før pause, men Chelsea ga seg ikke. Ti minutter før slutt slo innbytter Sam Hutchinson et innlegg på bakerste stolpe som Frank Lampard satte i motsatt hjørne med utsiden av foten. En virkelig lekker scoring av midtbanesjefen.

Tre minutter før slutt ble innbytter Daniel Sturridge spilt igjennom sentralt. Unggutten tok med seg ballen og rundet keeper, før han satte ballen i det tomme buret.

Tidligere nevnte Malouda skulle endelig få sin scoring to minutter før slutt. En crosser mot høyre ble ekspedert inn i fem-metersboksen hvor Malouda befant seg og endelig kunne prikke inn sin velfortjente scoring.

Kampen endte med sjumålsseier til Chelsea, og ligalederen var nærmere en scoring til enn Stoke var et trøstemål.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus