Meny

En framstilles for varetekt etter dødsfall i Narvik

Politiet undersøkte lørdag åstedet etter at en 33-årig mann ble funnet død i et hus på Ankenes i Narvik sent fredag kveld. (Foto: Michael Ulriksen / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil mandag begjære varetektsfengsling for minst én av de fem personene som er siktet etter at en 33 år gammel mann ble funnet død i et hus i Narvik fredag kveld.

Mannen deltok på en fest i en kjellerleilighet i et bolighus på Ankenes i Narvik da det skal ha oppstått en konflikt mellom ham og de fem som er pågrepet. Da politiet kom til stedet, var mannen livløs. Han ble senere erklært død av helsepersonell.

Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig, og fem personer i alderen 25-60 år er pågrepet. De er alle siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Nekter straffskyld

Minst én av de fem vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Alle de siktede er avhørt, men hendelsesforløpet er fortsatt ikke klart. Én eller flere av de fem vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Foreløpig har én av dem samtykket til varetektsfengsling, men ingen av dem har erkjent straffskyld, opplyser politiadvokat Siv Remen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Politiet har fått hjelp av tre etterforskere fra Kripos i saken. De tekniske undersøkelsene på stedet ble avsluttet søndag ettermiddag.

Synlige skader

Den avdøde skal obduseres mandag, og politiet avventer obduksjonsrapporten før de eventuelt vil etterforske saken som drap.

– Dødsfallet etterforskes foreløpig som mistenkelig, men vi avventer obduksjonsrapporten. Mannen hadde synlige skader i hoderegionen, og vi utelukker ikke at siktelsene kan bli utvidet, sier Remen.

Flere av de siktede og avdøde skal ifølge Remen ha vært bekjente.

Politiet har også avhørt ett vitne i saken.

– Vi har så langt avhørt ett vitne i saken. Ettersom hendelsen skjedde på en fest, er det naturlig at noen har sett deler av det som har skjedd, sier Remen, som foreløpig ikke vil uttale seg om hva som har kommet fram i avhør av hensyn til etterforskningen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus