Meny

Milner overlistet Hart til slutt

James Milner (bildet) og Aston Villa trengte et straffespark for å overliste Joe Hart. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høy temperatur, harde dueller og masse spenning på Villa Park i byderbyet.

(ABC Nyheter) Aston Villa – Birmingham 1-0

Som alltid fikk tilskuerne godt betalt i form av spenning og intensitet i det klassiske oppgjøret om å være best i Birmingham. To gode målvakter sørget for å beholde dramatikken hele kampen ut, men til slutt kom også scoringen.

Kampen startet med et bra tempo og mange susende dueller. Dommer Martin Atkinson fikk sitt å henge fingrene i innledningsvis, men klarte å roe ned tidvis hissige Birmingham-spillere. Det gikk derimot en stund før det ble produsert store sjanser.

Etter 25 minutter tok Carlos Cuellar turen opp på høyresiden og spilte ballen i 90 grader inn i banen til Stiliyan Petrov. Bulgareren la bredsiden til fra 16 meter og prikket ballen mot keeper Joe Harts høyre hjørne, men den innleide sisteskansen kom seg fort nok ned og reddet fint.

Bare minutter senere var det Stewart Downing sin tur å teste Hart. Downing ble spilt gjennom sentralt og forserte til 20 meter før han avsluttet. Ballen skrudde mot Harts høyreside, men keeperen tok fram enda en god redning.

Birmingham testet også Brad Friedel i Villa-buret, men dette var keepernes omgang. Craig Gardner løsnet skudd mot amerikaneren, men den rutinerte målvakten reddet fint. I den andre endre hadde Hart bestemt seg for å stenge butikken. James Collins kom etter en drøy halvtime til en stor sjanse fra 13 meter, men Hart avverget med en refleksredning.

Hvilen gjorde Birmingham godt, for etter tre minutters spill kom de til en stor dobbeltsjanse. Først kom Cameron Jerome gjennom mot Brad Friedel, men den storvokste målmannen reddet med ansiktet. Den løse ballen endte hos Lee Bowyer som avsluttet, men en flikk fra en forsvarer styrte ballen en liten halvmeter utenfor. Det påfølgende hjørnesparket headet Liam Ridgewell mot stolpen, men der dukket Stewart Downing opp og klarerte på streken.

Begge keeperne var gode før pause, og i den andre omgangen var det Friedel som fikk kjørt seg mest. Etter 66 minutter lempet Birmingham inn et frispark som til slutt endte hos Bowyer. Med strak vrist feide han ballen mot mål, men et stort kne fra Friedel reddet Villa.

Temperaturen fra første omgang vedvarte og etter 80 minutter nådde det kokepunktet. Gabriel Agbonlahor løp inn i straffefeltet på venstresiden og Roger Johnson kastet ut en fot i løpsduellen. Forsvarsspilleren tok ballen først, men rev med seg Agbonlahor i bevegelsen. Dommeren blåste i fløyta og markerte for straffespark til store protester fra bortelaget. Straffen satte James Milner knallhardt midt i mål og dermed lever enda håpet om den magiske fjerdeplassen for Aston Villa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus