Meny

Leter etter overlevende etter tornado i Mississippi

Tornadoen rammet den sentrale delen av Mississippi lørdag, minst ti mennesker omkom og flere titall ble skadd. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper leter etter overlevende etter at flere dødbringende tornadoer rammet den amerikanske delstaten Mississippi lørdag.

Minst ti mennesker omkom og flere titall ble skadd, flere av dem alvorlig, da tornadoen rammet den sentrale delen av Mississippi lørdag.

Minst tre av de omkomne er barn, ifølge Reuters.

I Choctav-fylket mistet en hel familie på to voksne og to barn livet, opplyser en talsmann for redningsmannskapene i Mississippi.

I tillegg ble flere personer sittende fast i ødelagte bygninger, og redningsmannskapene gjennomsøkte søndag sammenraste hus og biler som var kastet av veiene.

Myndighetene fryktet søndag at dødstallet vil stige.

– Det er en rekke mennesker her som vi fortsatt forsøker å redde fordi de er innesperret i bygninger, sier Mississippis guvernør Haley Barbour til TV-stasjonen CBS.

Tornadoene herjet minst 13 av fylkene i Mississippi, og Barbour erklærte søndag unntakstilstand i delstaten. Flere steder ble det satt opp tilfluktsrom for tornadoofrene.

Den kraftigste tornadoen var 1,6 kilometer bred og hadde en vindhastighet på rundt 214 kilometer i timen, opplyser meteorologer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus