Meny

– Bekrefter at ledere for al-Qaida i Irak er drept

Iraks statsminister Nouri al-Maliki holder opp et bildet som bekrefter at Al-Qaida-leder Abu Ayyub al-Masri er drept. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida i Irak bekrefter at to av gruppens øverste ledere er drept, ifølge en uttalelse som er lagt ut på en internettside.

Den ene av de to, Abu Ayyub al-Masri, har vært regnet som gruppens øverste leder. Den andre, Abu Omar al-Baghdadi, påstås å ha vært leder for den tilknyttede organisasjonen Den islamske staten Irak (ISI).

Uttalelsen er oversatt av den private etterretningsgruppen SITE. De to al-Qaida-lederne skal ha blitt drept av amerikanske og irakiske soldater utenfor Bagdad for vel en uke siden.

En bombeaksjon som krevde over 50 menneskeliv i sjiamuslimske bydeler i den irakiske hovedstaden fredag, antas å ha vært ment som gjengjeldelse for drapene på de al-Masri og al-Baghdadi. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus