Meny

Kongelig bønn om krisesamtaler i Belgia

Belgias finansminister Didier Reynders har fått det kongelige oppdrag å forhandle fram en løsning mellom de politiske fløyene i Belgia. Her forlater han regjeringsmøtet torsdag, da statsminister Yves Leterme besluttet å levere inn sin avskjedssøknad til kong Albert. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgias konge ber de politiske partiene snakke sammen for å løse regjeringskrisen i landet.

Kong Albert forsøker å unngå at det blir utlyst nyvalg etter det flamske partiet Open VLD trakk seg fra regjeringen ledet av statsminister Yves Leterme.

Kongen ba lørdag finansminister Didier Reynders om å få i stand krisesamtaler mellom partiene som representerer det splittede landets to folkegrupper, de flamsktalende i nord og de fattigere fransktalende i sør.
Les også: Belgias regjering går av

Den politiske krisen kommer ekstra ubeleilig, ettersom Belgia skal ta over formannskapet i EU om to måneder.

Den utløsende årsaken til regjeringskrisen er uenighet om hvordan landets eneste tospråklige valgkrets, Brussel-Var-Horde, skal deles slik at både flamskspråklige og franskspråklige får beholde sine lingvistiske og politiske rettigheter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus