Meny

Hjemmeseier til Viking

Vidar Nisja scoret da Viking slo Stabæk 2-0. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vidar Nisja og André Danielsen scoret i hver sin omgang da Viking slo Stabæk 2-0 i eliteserien fotball lørdag.

Hittil i sesongen er begge klubbene å betrakte som middelhavsfarere, men Viking har begynt å klatre på tabellen.

Begge lag hadde nøkkelspillere ute med skade før lørdagens oppgjør. Viking stilte uten Børre Steenslid, Birkir Bjarnason og Martin Fillo, mens Stabæk dro vestover uten Daniel Nannskog, Vegar Eggen Hedenstad og Pontus Farnerud.

Positivt for Vikings del er at de unge spillerne får matchtrening og vokser på det. 18-åringen Ole Marius Aasen debuterte fra start og gjorde et strålende forarbeid i 16-meteren da Vidar Nisja til slutt satte ballen lavt i mål.

Senere ble Aasen erstattet av en annen ungfole, Valon Berisha, som Stavanger-publikummet trolig vil se mer til senere i sesongen.

Kanonkule

Nisjas mål satte fart i en kamp som ellers var preget av stillingskrig. Stabæk kom bedre med i kampen mot slutten av omgangen, og gikk til pause med håp om å utligne i 2. omgang.

Imidlertid fikk laget en kalddusj bare fire minutter ut i 2. omgang da André Danielsen fyrte av en kanonkule fra over 25 meter som dundret inn bak landslagskeeper Jon Knudsen. Dermed festet hjemmelaget grepet om en kamp som aldri bød på det store spillet.

For Viking er situasjonen den at laget bare må glede seg over de poengene som kommer i en prekær skadesituasjon. Motstander Stabæk kunne trengt en skarp Daniel Nannskog. De vanlige overgangene og raske veggspillet så man lite til i Stavanger lørdag. Bærumslaget virket generelt langt unna storformen, og på sidelinjen framsto trener Jan Jönsson som relativt frustrert. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus