Meny

West Ham på vei mot ny kontrakt

West Ham kunne juble for tre mål og tre poeng mot Wigan. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kremmerhus av Scott Parker sørget for at West Ham tok et langt steg vekk fra bunnstriden.

(ABC Nyheter) West Ham - Wigan 3-2

Begge lagene ligger over streken, men for West Ham er det ikke snakk om å være trygge enda. Wigan ville med seier ta et langt steg vekk fra nedrykksgjørma. Rammene for kampen var dermed klare, begge lag trengte tre poeng og det tok ikke lang tid for moroa var i gang.

Wigan fikk et hjørnespark etter bare tre minutter. Ben Watson skrudde ballen inn i feltet fra venstre og en uheldig Jonathan Spector traff ballen og utmanøvrerte sin egen keeper.

Etter åtte minutter ble Carlton Cole spilt fri i midten og kom alene med Wigan-keeper Chris Kirkland. Cole rundet keeper, men Gary Caldwell hadde tatt et samvittighetsfullt løp inn i egen boks og fikk en halv fot på ballen. Det var akkurat nok til å avverge utlikning. I situasjonen hvor Cole rundet keeper traff spissen i samme bevegelse Kirkland i ansiktet med en fot. Kirkland ble liggende og trengte behandling for kutt i ansiktet, men sisteskansen ristet av seg skaden og fortsatte kampen.

Wigan var best i starten og etter en halvtime var James McCarthy svært nærme å øke ledelsen. Fra over 20 meter smalt han til og sendte ballen i retning mål, men en strålende redning av Robert Green sørget for å forlenge ballen i tverrliggeren. Et knapt minutt etter var det derimot West Ham som fikk betaling for slitet. Carlton Cole rev seg løs i feltet og sendte på tvers til Ilan på fem-meterstreken. Brasilianeren kastet seg fram og dyttet inn lagets andre mål. Kampen var dermed snudd og hjemmelaget ledet til pause.

Det tok bare fem minutter før lagene var like langt igjen. Et nytt hjørnespark fra Ben Watson ble slått presist, denne gang på bakerste stolpe. Der dukket Hugo Rodallega opp og dyttet ballen i mål med magen.

Kampen bølget noe fram og tilbake, uten at noen av keeperne ble nevneverdig svette. West Ham trengte poengene mest av lagene og det aktet Scott Parker å sørge for at skjedde. Etter 76 minutter mottok han ballen på drøye 30 meter og avanserte fem-ti meter. Med et herlig treff på vrista sendte han ballen i keeper Kirklands venstre hjørne og opp i ny ledelse for London-laget.

West Ham holdt unna resten av kampen og tok dermed tre meget viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus