Meny

Fantastisk Nani-mål mot Tottenham

Her setter Nani inn Uniteds andre mål mot Tottenham. Keeper Heurelho Gomes er totalt utspilt. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok tid før det løsnet i storkampen på Old Trafford, men når det først skjedde var det på flotteste vis fra Nani.

(ABC Nyheter) Manchester United - Tottenham 3-1

Fuktig krutt

Kampen mellom Manchester United og Tottenham Hotspur var spådd å bli et virkelig fyrverkeri, men i vårsola på Old Trafford trengte kruttet en stund på å tørke.

Hjemmelaget stilte uten Wayne Rooney, mens Harry Redknapp kunne styre laget sitt som han ville. Lagene brukte den første halvtimen til å ta og føle på hverandre, uten å skape muligheter. Begge prøvde å involvere kantene i oppbyggingen av spillet innledningsvis, men det ble bare med forsøkene.

Uniteds Patrice Evra og Nani kombinerte flere ganger på sin venstre side, uten at det førte til farligheter. For bortelagets del var det Gareth Bale det skulle dreie seg om. Den unge waliseren har spilt godt de siste kampene, men fra sin venstreback klarte han ikke å prege det offensive spillet.

Først etter en halvtime åpent kampen seg noe mer og det ble produsert enkelte sjanser. Antonio Valencia kom til avslutning etter å ha satt fart mot mål og skutt fra 16-17 meter, men Heurelho Gomes kom kjapt ned og avverget.

Ti minutter før pause fulgte Nani et løp fra David Bentley helt ned til eget felt. Portugiseren felte Bentley og Gareth Bale steppet opp. Waliseren med den vanligvis så presise venstrefoten brukte kort tilløp, men sendte ballen svakt over mål. I så måte oppsummerte frisparket den første omgangen; bare nesten.

Etter hvilen skaffet United seg et grep om kampen. De presset Tottenham, riktignok uten å skape store farligheter før etter ti minutters spill. Dimitar Berbatov satte fart mot Spurs-målet, vendte inn i banen og med en lekker flikk på hælen fant han Patrice Evra. Franskmannen var først på ballen og en klønete Benoit Assou-Ekotto kastet seg inn i Evra. Dommer Andre Marriner hadde ikke andre valg enn å peke på krittmerket. Veteranen Ryan Giggs troppet opp og sendte ballen til høyre for keeper Heurelho Gomes. Keeperen gikk riktig vei, men ble en liten hanskelengde for kort.

Kaptein med stor K

Harry Redknapp gjorde sitt mottrekk og satte inn Aaron Lennon for en blek Jermaine Defoe. Det var derimot en annen mann som tok ansvar. Ledley King tilbringer mange timer årlig hos fysioen, men på et hjørnespark etter 70 minutter virket kapteinen frisk som få. I duellen med Michael Carrick ble stopperkjempen for sterk og headet knallhardt til venstre for keeper Edwin Van Der Sar. Uten å ta æren fra King må det settes spørsmålstegn med Rafaels opptreden. Den unge brasilianeren dekte stolpen, men i stedet for å sette panna på ballen valgte han å kaste seg med beina for å klarere. En snodig opptreden av backen.

Klassescoring

Med litt over ti minutter igjen på klokka valgte Sir Alex Ferguson å sette inn Federico Macheda og det tok ikke lang tid før italieneren markerte seg. Darren Fletcher forserte på høyresiden og fant Macheda som med to berøringer sendte gjennom til Nani. Portugiseren stormet inn i boksen og chippet ballen i en lekker bue over keeper Gomes. En virkelig kremavslutning.

I første omgang var det Assou-Ekotto som klønet det til i eget felt. Fem minutter før slutt var det Wilson Palacios tur. Nani løp fra honduraneren som kom på etterskudd og la Nani i bakken. Dermed var det duket for et nytt oppgjør mellom Gomes og Giggs. United-kapteinen valgte denne gangen å skyte til keepers venstre side og satte dagens siste spiker i Spurs-kista.

Dagens United-seier setter press på Chelsea som møter et hardtkjempende Stoke-lag i morgen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus