Meny

Prinsesse Madeleine bryter forlovelsen

Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström har bestemt seg for å gå fra hverandre. Til venstre er pressemeldingen som ble lagt ut på det svenske kongehusets nettsider i formiddag. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström har bestemt seg for å gå fra hverandre.

– Etter mye overveielse har prinsesse Madeleine og Jonas Bergström tatt en felles beslutning om å gå hver sin vei, heter det i uttalelsen på kongehusets hjemmesider.

Kongehuset ber om at mediene viser respekt og hensyn i forhold til beslutningen.

- De trenger ro og fred i denne vanskelige situasjonen. Medienes ekstreme overvåkning gjør ikke situasjonen enklere for dem.

Det ble publisert på kongehusets hjemmeside kort tid etter at prinsessen hadde forlatt Sverige. Ifølge svenske medier reiste reiste prinsessen med et fly fra Arlanda til New York klokken tolv lørdag.

Den siste uka har det vært en rekke spekulasjoner i både svenske og andre lands medier om at de to var på vei mot et brudd.

Les også: Prinsesse Madeleine utsetter bryllupet

Spekulasjonene skjøt fart etter at norske Tora Uppstrøm Berg tidligere denne uka overfor bladet Se og Hør fortalte at hun hadde hatt en affære med Bergström.

– Jeg falt for hennes blå øyne og herlige latter, sa Bergström da den kongelige forlovelsen ble kunngjort den 11. august i fjor. Etter planen skulle bryllupet stå en gang i høst eller vinteren 2011.

Men tidligere denne måneden meddelte dronning Silvia at det ikke ville bli noen ekteskapsinngåelse i år og grunnga det med at Madeleine hadde «rett til en rolig tid rundt sitt eget bryllup». Prinsessens storesøster, kronprinsesse Victoria, gifter seg med Daniel Westling den 19. juni.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus