Meny

Medvedev åpner for å stille til gjenvalg i 2012

Medvedev sier i et intervju med Aftenposten at han absolutt ikke utelukker å stille til gjenvalg i 2012. (Foto: EPA/IGOR VOROBIYOV)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Dmitrij Medvedev utelukker ikke at han vil stille til gjenvalg i 2012.

– Hvis det er nødvendig for mitt land, og for å videreføre den kurs som er staket ut de senere år, og da mener jeg den perioden da Vladimir Putin var statssjef og den perioden jeg er statssjef, da utelukker jeg absolutt ingen ting, sier Medvedev i et større intervju i Aftenposten lørdag.

Det har lenge vært spekulasjoner om Putin nå bare har en «pause» som statsminister slik at han igjen kan bli president i 2012. Mange regner ham også som den egentlige makthaveren i Russland.

President Medvedev er ventet til Oslo og samtaler med statsminister Jens Stoltenberg mandag. Et viktig tema på møtet mellom de to statssjefene er delelinjen i Barentshavet, et spørsmål som har stått uløst i 40 år.

Medvedev sier til Aftenposten at han absolutt tror det er mulig å bli enige om hvor grensen skal gå mellom Norge og Russland i det veldige Barentshavet.

– Det viktigste er at det bør være en løsning som passer begge sider, sier han og understreker at det er ham selv som tar seg av spørsmålet på det praktiske planet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus