Meny

Dødsdømt mann skal skytes i USA

Dødsdømte Ronnie Lee Gardner blir den første som ønsker å henrettes ved skyting siden 1996. (Foto: AP Photo/Francisco Kjolseth)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dødsdømt mann i USA vil få innvilget sitt ønske om å bli henrettet ved skyting, har en dommer i Salt Lake City i delstaten Utah bestemt.

Dødsdømte Ronnie Lee Gardner fikk selv valget mellom å få en dødelig injeksjon eller å stilles foran en eksekusjonspelotong når henrettelsen skal gjennomføres den 18. juni.

Han ble dømt til døden for drapet på en advokat under et fluktforsøk for 25 år siden, da dødsdømte selv fikk velge henrettelsesmetode.

Av de 35 statene som utfører henrettelser, er Utah er den eneste delstaten i USA som fortsatt praktiserer henrettelser ved skyting etter at dødsstraff ble gjeninnsatt av høyesterett i USA i 1976.

To menn har blitt henrettet på denne måten. Sist gang var i 1996.

Den gang var det John Albert Taylor som ble henrettet for å ha voldtatt og drept en 11 år gammel jente. Taylor sa at han valgte metoden for å sette Utah i forlegenhet, ifølge CNN.

Gary Gilmore ble stilt foran en eksekusjonspeletong i 1977, og ble berømt for sine siste ord: - Let's do it!


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus