Meny

- Uaktuelt å forby nikab

Justisdepartementet har konkludert med at et forbud mot nikab sannsynligvis vil være i strid med menneskerettighetene. (Foto: AP Photo/Yves Logghe)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen mener et forbud mot heldekkende plagg som nikab trolig strider mot menneskerettighetene, ifølge Aftenposten.

Justisdepartementet har konkludert med at et forbud sannsynligvis vil være i strid med artikkel 9 om religionsfrihet i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

– Vi må heller finne fram til virkemidler som ikke rammer kvinnene og som faktisk gir bedre virkning. Et lovforbud, med tilhørende straffesanksjoner, rammer jo først og fremst de kvinnene som er undertrykt og som allerede bærer mye på sine skuldre, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Det var Fremskrittspartiet som i mars fremmet forslag om forbud mot heldekkende plagg som nikab og burka i det offentlige rom. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen sier regjeringen nå gjemmer seg bak internasjonale konvensjoner.

Ifølge Justisdepartementets lovavdeling kan et nikab-forbud verken forsvares med hensynet til offentlig trygghet, orden, helse og moral eller med hensyn til å beskytte andres rettigheter og friheter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus