Meny

- Mirakler skjer av og til

Det store bildet: Minibussen som traff gutten. Her har gutten nettopp blitt båret inn på sykehuset. Lite bilde til venstre: Solheim snakker med guttens far på sykehuset. Lite bilde til høyre: gutten og faren hjemme, etter at han kom hjem. Foto: Den norske ambassaden i Mosambik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av mars kjørte Erik Solheims bilkortesje på en niårig gutt i Mosambik. Alle trodde han skulle dø, men nå er han frisk og rask. Legene kaller det et mirakel.

(ABC Nyheter): Utviklingsminister Erik Solheim var i begynnelsen av mars i Mosambik. Etter et besøk på en bananplantasje 2. mars, skulle kortesjen tilbake til byen Nampula.  

Da kortesjen kjørte gjennom et område der det var samlet mange mennesker ble en gutt truffet av en av bilene. Farten var da på mellom 60-70 kilometer i timen,

Undertegnede journalist satt i bilen som traff gutten. Sammenstøtet var kraftig, og gutten ble kastet rundt ti meter gjennom lufta. Han var livløs og han blødde fra munnen.

Les også: Solheims kortesje kjørte på guttunge

- Over all forventning

Ingen av oss som satt i bilen trodde at gutten, som heter Tony, skulle overleve.

Da den norske delegasjonen besøkte ham dagen etterpå, lå han i koma.

Men stikk i strid med det både leger og den norske delegasjonen fryktet, har han nå kommet hjem, og uten varige mén.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er svært lettet:

Tony etter at han kom hjemTony etter at han kom hjem

- Det har gått over all forventning. Det var ingen som trodde på dette. Alle som var der trodde han kom til å dø, eller i det minste få svære skader. Jeg ble utrolig glad da jeg så de bildene. Sist jeg så ham, var han jo bevisstløs., sier han til ABC Nyheter.

- Så vidt vi vet så har han ingen skader. De kubanske legene sa da vi var på sykehuset at denne typen mirakler skjer av og til hos barn. De sa det skyldtes at barn er mykere i kroppen enn voksne.

Les også: Solheim besøkte den påkjørte 9-åringen

Diplomatisk press

Det ble lagt betydelig press på sykehusledelsen, og det ble opprettet direkte kontakt mellom ambassadør Tove Bruvik Westberg og sykehusdirektøren.

- Han lå ett par uker på sykehus, og han bevisstløs ganske lenge. At han lå så lenge skyldtes nok at sykehuset var under press fra oss, og at man derfor ville være 110 prosent sikre på at alt kom til å gå bra, sier Solheim.

Ambassaden har fulgt ham opp i ettertid, og ansatte fra ambassaden skal besøke gutten når de besøker Nampula i juni.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus