Meny

Rekord står for fall

REKORD FOR FALL?: Dersom Chelsea og Didier Drogba taper én kamp til i Premier League, men likevel vinner ligaen, vil de sette en «finurlig» rekord. Vinner Man United og Vidic (bak) er rekorden Uniteds. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League-vinneren kan skrive historie med negativt fortegn.

OSLO (ABC Nyheter): Når tre runder gjenstår av Premier League ligger det godt an til at et historisk kapittel blir skrevet.

Vinner United ligaen er det allerede klart. Taper Chelsea én kamp til, men likevel vinner, er det de som blir historiske.

For ingen lag har noen gang vunnet ligaen med syv tap eller flere etter at man innførte 20-lagsserien i 1995/96.

Syv tap

Da Henning Berg vant gullet med Blackburn for 15 år siden tapte laget syv av sine kamper, det samme som United har nå, men Premier League bestod den gang av 22 lag og alle lag måtte spille 42 kamper.

Året etter innførte man det samme antall som er i dag, 20 lag og 38 ligarunder. Berg og co. hadde således fire kamper flere «å tape på».

Rekorden for flest tap for en ligavinner er seks og har inntruffet ved tre tilfeller tidligere, Man United i 95/96 og 00/01 og Arsenal i 97/98.

Dén rekorden er tangert uansett utfall av de siste rundene.

United har allerede tapt syv kamper mens nåværende ligaleder Chelsea så langt har røket på seks «miner». Ett tap til betyr at rekorden er Chelseas forutsatt at de til slutt står igjen som vinner.

Og det kan fort skje.

For i nest siste runde, søndag 2. mai, står Liverpool på motsatt banehalvdel. Liverpool kan før kampen, dersom andre resultater bikker lagets vei, fortsatt ha heng på den viktige fjerdeplasssen, noe som betyr kvalifisering til neste års Champions League.

Arsenal?

Mye skal skje dersom det blir enn annen ligavinner enn de to nevnte giganter, nærmest ligger Arsenal.

Arsene Wengers mannskap ligger fem poeng bak United og seks bak Chelsea før de siste ni poengene skal deles ut og londonlagets tap for Wigan sist helg skrinla trolig alt håp om det første gullet siden 2003/04.

Men skulle Arsenal snyte tetduoen for gullet, er rekorden uansett londonlagets.

The Gunners har til nå tapt åtte kamper.

Ett lag kan få stor innvirkning på det endelige utfallet av Premier League. Tony Pulis´ Stoke møter nemlig både Chelsea og Manchester United i ligainnspurten.

Denne helgen får Chelsea besøk av laget på Stamford Bridge i London mens United får besøk av de rød/hvite på Old Trafford avslutningshelgen.

Slik ser ligavaslutningen til Chelsea, United og Arsenal ut:

Chelsea (76 p.)
Stoke (h), Liverpool (b) og Wigan (h)

Man United (75 p.)
Tottenham (h), Sunderland (b) og Stoke (h)

Arsenal (71 p.)
Man City (h), Blackburn (b) og Fulham (h)

Siste serierunde spilles søndag 9. mai. Da starter alle kampene på samme tidspunkt, klokken 17.00 norsk tid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus