Meny

Banker på døra til Drillo

PÅ VEI INN: Både Jo Inge Berget (foran) og Marcus Pedersen er på blokka over spillere som vurderes før sesongens første landdkamp på Ullevaal, mot Montenegro den 29 mai. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo Inge Berget er på blokka over spillere som vurderes til a-landslaget. Og assistent Ola By Rise nevner flere unge som aktuelle for en tropp mot Montenegro i mai.

OSLO (ABC Nyheter): Flere av Eliteseriens yngre spillere har i mange av årets kamper vært toneangivende og tidligere har Starts Christer Kleiven blitt lansert som en kandidat til neste landslagstropp under ledelse av Egil Drillo Olsen.

Godset-gutter på vei inn?

- En Kleiven som ligger på dette nivået i hver kamp fremover må vurderes nøye, og vil kjempe om å være vårens landslagsoverraskelse, sa landslagets assistenttrener Ola By Rise til fvn.no tidligere i april.

Men nå kan flere unge stjerneskudd slå følge Start-kometen til troppen mot Montenegro i slutten av neste måned.

- Det er mange hensyn som skal tas når man vurderer en landslagsstropp, men vi har mange yngre gutter som har gjort seg bemerket denne sesongen. I U21-laget er det flere spennende typer som man skal se opp for.

- Du har for eksempel en Marcus Pedersen og Jo Inge Berget i Strømsgodset. I tillegg så har Start en meget spennende spiller i Mads Stokkelien, dette bare for å nevne noen, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise til ABC Nyheter.

Dét betyr at dersom de nevnte unge herrer fortsetter trenden med godt spill i den hjemlige ligaen, kan de bli å finne på Drillos A4-ark når troppen til treningskampen 29. mai skal offentliggjøres.

- Kanskje også fortjent

Godsets Jo Inge Berget (19) synes det er hyggelig å bli nevnt i diskusjonen rundt et a-landslag. Selv mener den slepne kantspilleren at det kanskje også er en smule fortjent at både han og lagkompis Pedersen trekkes frem av landslagsledelsen.

- Godset som lag spilt meget godt så langt denne sesongen og flere av de unge spillerne har stått frem. Både Marcus og jeg har scoret fire mål og har vel gjort det bra. Derfor er det kanskje også kanskje fortjent at vi i hvertfall blir vurdert.

- Men det er langt fra å være i en diskusjon til å faktisk bli tatt ut, sier Berget til ABC Nyheter.

Heller Godset enn Udinese

Jo Inge Berget gikk i 2008 fra Lyn til italienske Udinese, men han klarte aldri å slå til slik han hadde håpet. Før fjorårssesongen var tilbake i Lyn og måtte sammen med resten av oslolagets spillere slite i motbakke gjennom hele sesongen.

Han er fortsatt Udineses eiendom, men i øyeblikket ønsker han seg ikke tilbake til Italia.

- Jeg tenker ikke på det i det hele tatt. Jeg stortrives i Godset og tenker bare på å gjøre det best mulig her. Akkurat nå så har jeg mer lyst til å være i Strømsgodset enn i Udinese, fortsetter unggutten som i ungdomsårene spilte for mindre klubber i Hadelandsdistriktet.

Berget har i mange år blitt beskrevet som et stor talent, men det er først i år han for alvor har slått til. Selv er han ikke i tvil om hovedårsaken.

- Ronny Deila (Strømsgodset-trener red. anm.) gir oss ubegrenset med tillitt. Vi yngre er ikke lenger noen som bare får spille innimellom. Vi må ta ansvar og prestere på et høyt nivå hele tiden. Det stilles krav til oss, men gjennom tillit så blir vi tryggere og det vises også på banen, sier han.

- Kanonspillere

Godset-trener Ronny Deila mener både Marcus Pedersen og Jo Inge Berget fint ville klart seg om de hadde fått sjansen under Drillo.

Han er ikke redd for å si at disiplene kanskje er modne for større oppgaver.

- For å si det sånn, jeg ville ikke byttet ut verken Marcus Pedersen eller jo Inge Berget med noen andre spillere i Tippeligaen. Men a-landslaget er flaggskipet og alle som blir tatt ut skal gjøre seg fortjent til det, men både Pedersen og Berget har med sitt spill vist at de holder nivået.

- Jeg tror begge ville bidratt med noe positivt om forutsetningene er de rette. Og en eller annen gang så må de jo debutere, sier Ronny Deila til ABC Nyheter.

Deila mener spesielt Pedersen i lang tid både har vært god og målfarlig.

- I fjor scoret han for eksempel flere mål enn Steffen Iversen og har i lang tid vært en klassespiller. Begge to har fortsatt mye å gå på, men at man i hvertfall bør vurdere dem mener jeg både er riktig og fortjent, sier Deila til ABC Nyheter.

Dersom man sammenligner Marcus Pedersen og Steffen Iversen i sesongen 2009 viser statistikken at Deila har helt rett.

Pedersen scoret ti mål på 2.073 spilte minutter (24 kamper). Steffen Iversen scoret ett mål mindre på 2.272 spilte minutter (29 kamper).

I år har både Pedersen og Iversen banket inn fire mål på syv kamper.

Det samme har midtbanespiller Jo Inge Berget gjort.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus