Meny

Terrormistenkt får erstatning fra London

Terrormistenkt får erstatning fra London

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En algerisk pilot som ble beskyldt for å ha trent terroristene bak 11. september får endelig erstatning etter en nesten ti år lang kamp.

Piloten Lotfi Raissi ble beskyldt for å ha trent terroristene bak 11. september-angrepet.

Algerieren som var bosatt i Storbritannia ble fengslet bare 10 dager etter angrepet i 2001. Han ble holdt fengslet i fem måneder. Han fikk ødelagt sin karriere som pilot, og han har slitt med helsen som følge av dette.

I dag vant han i retten etter en nesten ti år lang kamp for erstatnin, melder den britiske avisen The Guardian. 

Dommeren avgjorde at han var berettiget en erstatning. Beløpet er foreløpig ikke fastsatt, men det anslås at han kan få så mye som to millioner pund utbetalt.

- Et helvete

Raissi var den første personene som ble beskyldt for å stå bak terrorangrepet i 2001.

Han beskriver de ni siste årene som «et helvete».

- Jeg har lidd under en voldsom urett, jeg er takknemlig for denne dommen. De har tatt nesten ti år av livet mitt og nå kan jeg begynne å puste igjen, sa Raissi etter at dommen ble avsagt.

Han sier han aldri kan tilgi den urett som ble begått mot ham.

- Jeg har blitt frikjent. Ikke bare av retten, men av den britiske regjeringen. Nå kan jeg gå videre, men jeg kan aldri tilgi dem for det de gjorde, sier Raissi til The Guardian.

Ble frikjent i 2002

Den algeriske piloten hadde studert ved en flyskole i Arizona. Han ble satt i forbindelse med terroristene som fløy inn i Pentagon.

Han ble løslatt fra fengselet i februar 2002, og i april avviste en dommer et krav om utlevering til USA på bakgrunn av manglende bevis mot ham.

Raissi har i de påfølgende år kjempet for å bli renvasket, og for å få en erstatning og kompensasjon for den skade han har blitt påført.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus