Meny

Ingen skadd i kraftig jordskjelv i Chile

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kraftig jordskjelv rystet fredag de midtre delene av Chile. Skjelvet skapte frykt, men det er ikke meldt om personskader eller større materielle ødeleggelser.

Jordskjelvet hadde en styrke på 5,9 ifølge det amerikanske instituttet US Geological Survey. Skjelvet hadde episenter 65 kilometer sør for universitetsbyen Concepción, den nest største byen i landet.

I februar i år traff et jordskjelv med en styrke på hele 8,8 – det kraftigste som noen gang er målt – det samme området. Minst 452 mennesker omkom i skjelvet, som også forårsaket en lokal tsunami, men den chilenske marinen utelukket fredag faren for en ny kjempebølge.

– Jeg har ikke mottatt meldinger om at mennesker er kommet til skade eller at det er gjort skade på infrastruktur, sa den chilenske innenriksministeren Rodrigo Hinzpeter fredag.

– Jeg håper at dette viser seg å være et siste etterskjelv etter skjelvet i februar, tilføyde han.

Folk i regionen Bio Bio midt i landet fortalte at de våknet av at bakken skalv ved 6-tiden fredag morgen, og at rystelsene varte i omkring 25 sekunder. Enkelte steder forsvant strømforsyning og telefonforbindelse en kort stund. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus