Meny

Nektes Europacup

Portsmouths administrator Andrew Andronikou sier han er skuffet over at klubben nå definitivt ikke kan representere England i neste års Europaliga. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portsmouth får ikke delta i neste sesongs Europaliga på grunn av svak økonomi.

Klubben fra Englands sørkyst er klar for finale i FA-cupen og er egentlig klar for spill i Europa fordi finalemotstander Chelsea allerede er kvalifisert for Mesterligaen.

Pompey søkte imidlertid ikke om om UEFA-lisens da klubben er blitt satt under administrasjon etter voldsomme gjeldsproblemer på over 1 milliard kroner.

UEFA var villige til å åpne for en søknad etter fristens utløp, men både Premier League og det engelske fotballforbundet nektet.

- FA og Premier League har bekreftet til ledelsen i Portsmouth Football Club at en sen søknad UEFA-lisens ikke vil bli vurdert for 2010-11 sesongen, skriver det engelske fotballforbundet på sine nettsider.

Naturlig nok er han skuffet over den endelige avgjørelsen.

- Vi har brukt lang tid på å få igjennom det nødvendige skrittene, og hadde håpet på å sende en søknad neste uke. Vi ville prøve å overbevise FA og Premier League så mye som mulig, men nå er alt håp ute, fortalte han til PA.

Han understreker også at avgjørelsen er urettferdig for Pompeys fans.

- Det er galt at supporterne ikke kan få støttet laget sitt i Europa når vi faktisk er kvalifisert til å delta der, avsluttet Andronikou.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus