Meny

Den siste reisen

En punker og fan hedrer Malcolm McLaren som ble kjørt gjennom Londons gater i går. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Punkens far fikk en verdig og spektakulær begravelse i London i går.

(ABC Nyheter): Arkitekten bak punken ble han kalt, Malcolm McLaren, som døde torsdag for to uker siden. I går fikk han en spektakulær siste reis gjennom Londons gater (se bildeserie nederst i artikkelen).

Les også: Vil overleve oss alle

Fulgt av tusener

I Camden, nord i London, ble punkens far Malcolm McLaren fulgt av tusener på vei til sin siste hvileplass på gravlunden Highgate. Malcolm McLaren døde av kreft i Sveits torsdag 8. april.

McLarens kiste var dekorert med blomster som understreket hvem mannen var da han levde. Med ordene «Too fast to live too young to die» på den ene langsiden ble vognen med kisten trukket gjennom Camdens gater av fire svarte hester og et gravfølge som talte en rekke celebriteter som McLaren har jobbet med opp gjennom årene.

Foran hestene kjørte en bil, dekorert med røde og hvite roser som viste ordene «Cash from chaos» i front og anarkisymbolet på baksiden.

Les også: Malcolm McLaren er død

Punkhymner ble sørgemarsjer

En buss med et kraftig lydanlegg fulgte til slutt, og det ble spilt gamle punkhymner for de mange sørgende som fulgte deretter til fots. Blant disse, den avdøde Sex Pistols-gitaristen Sid Vicious’ versjon av «My Way», Pistols’ cover av «Rock Around The Clock» og «Something Else».

Les også: En annerledes mann

Gravfølget ble fulgt av et tusentalls mennesker som hadde kledd seg opp som punkere for å gi den tidligere Sex Pistols-manageren den siste hilsen. En rekke butikker som ligger langs ruten viste sin ære ved å stenge dørene da følget passerte.

Da begravelsesfølget kom frem til gravlunden ble seansen avsluttet med en privat seremoni, hvor blant annet Sex Pistols-medlemmene Glen Matlock og Paul Cook, Eurythmics' Annie Lennox, Adam Ant fra Adam And The Ants, Bob Geldof, Bobby Gillespie fra Primal Scream og Malcolm McLarens tidligere partner Vivienne Westwood alle deltok.

Sex Pistols-gitarist Steve Jones og Culture Clubs Boy George var ikke til stede i begravelsen, men sendte blomsterhilsner til McLaren.

Malcolm McLaren ble 64 år gammel.

Les også: Bloggere er dagens punkere

Hundrevis av mennesker samlet seg i gatene for å følge Malcom McLaren til graven. Foto: Joel Ryan.(AP Photo)Hundrevis av mennesker samlet seg i gatene for å følge Malcom McLaren til graven. Foto: Joel Ryan.(AP Photo)

Store folkemengder samlet seg for å få et glimt av den dekorerte kisten. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)Store folkemengder samlet seg for å få et glimt av den dekorerte kisten. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

Hestevognen på vei til gravplassen Foto: David Azia (AP Photo)Hestevognen på vei til gravplassen Foto: David Azia (AP Photo)

Kisten var prydet med ordene «Too fast to live too young to die». Foto: Suzanne Plunkett (Reuters) Kisten var prydet med ordene «Too fast to live too young to die». Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

... og forsiden var pyntet med inskripsjonen «Cash from chaos». Foto: Suzanne Plunkett (Reuters) ... og forsiden var pyntet med inskripsjonen «Cash from chaos». Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

En gammel punkfan viser punkarkitekten den siste ære. Foto: Andy Rain (EPA)En gammel punkfan viser punkarkitekten den siste ære. Foto: Andy Rain (EPA)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus