Meny

Legger alt press på Chelsea

Darren Fletcher (t.v) i kamp om ballen mot Chelseas Florent Malouda forrige måned da Manchester United tapte 1-2 på Old Trafford. Nå kjemper lagene en knallhard kamp om seriegullet i Premier Leauge. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gullduellen i England ruller videre. Manchester United håper å sette ekstra press på ligaleder Chelsea.

For Manchester United vil med seier hjemme mot Tottenham lørdag innta tabelltoppen. Iallfall i et døgn. Chelsea skal ut mot Stoke først søndag. Tar Alex Fergusons disipler tre poeng mot Spurs, vet Chelsea at de må sikre tre poeng for beholde tabelltoppen etter den 36. runden i Premier League.

– De er laget som har presset på seg ettersom de leder ligaen. Alt press er på dem. Vi kan bare bry oss om oss selv, sier Manchester United-spilleren Darren Fletcher.

– Jeg mener Chelsea har vært i en posisjon der de tenkte at de kunne stikke av og lage en skikkelig luke. Det har ikke skjedd, og vi har aldri gitt opp, fortsetter den skotske landslagsspilleren.

For Manchester United-spilleren Michael Carrick blir det en spesiell kamp som spilte for nettopp Tottenham tidligere.

I forrige runde slo London-laget Chelsea og gjorde at United kom tilbake i gullkampen for fullt.

– Det er rart hvordan følelsene dine forandrer seg fra uke til uke. Terminlisten er utrolig. Ingen hadde sett for seg dette scenarioet. Du heier på et lag den ene uken og uken etter møter du dem, sier Carrick.

Frykt

Tottenham har også slått Arsenal den siste tiden. «Gunners» har kollapset i innspurten og er ute av gullstriden.

For Harry Redknapps lag handler alt om å sikre seg fjerdeplassen i hard konkurranse med Manchester City.

– Dersom vi spiller uten frykt kan vi vinne mot United, sier Tottenham-spissen Roman Pavljutsjenko.

– Vår statistikk der oppe er ikke bra, men vi må ta med oss selvtilliten fra de to siste kampene, mener midtbanespilleren Tom Huddlestone.

Spurs kan sannsynligvis også glede seg over at lynvingen Aron Lennon sannsynligvis blir spilleklar etter å å ha vært borte med skade i over en måned.

Sist Tottenham vant på Old Trafford var i desember 1989 da Bobby Mimms storspilte i Erik Thorstvedts skadefravær. Mimms hadde ikke spilt en ligakamp på nesten to år. To ganger fikk han hjelp av treverket. Gary Lineker sørget for at Spurs vant 1-0. United-manager Alex Ferguson ble pepet ut av sitt eget publikum etter tre tap på rad.

Senere har Ferguson ledet United til å bli blant verdens beste fotballklubber.

Krig

Chelsea mangler kaptein John Terry mot Stoke som er suspendert etter det røde kortet mot Tottenham sist. John Obi Mikel og Michael Essien er også ute, mens Nicolas Anelka kan bli brukt som ensom spiss all den tid Didier Drogba sliter med å bli kvitt lyskeproblemene sine.

– Dette er krig, sier Chelsea-spilleren Deco.– Vi kan se matematisk på dette. Alt er opp til oss. Dersom vi vinner de tre siste kampene så vinner vi ligaen. Vi trenger ikke å bry oss om hva United gjør, fortsetter portugiseren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus