Meny

Forlán senket Liverpool

LIVERPOOL-DÖDAREN: Diego Forláns største bedrift i Manchester United-tiden var de to målene som senket Liverpool i 2002. I kveld senket han dem igjen - for Atlético Madrid - i den første semifinalen i Europaligaen. Foto: Paul Hanna, Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-dödaren matchvinner i den første semifinalen.

Europaligaen, semifinaler, første kamp:

Atlético Madrid (Spania) – Liverpool (England). 1-0 (1-0). A: Diego Forlan (9). T: 54.000.

Hamburg (Tyskland) – Fulham (England) 0-0. T: 49.000.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

Returkampene spilles om en uke.

(NTB)

(ABC Nyheter): Atlético Madrid–Liverpool 1–0.

Liverpool har stadig en levelig sjanse til å nå finalen i Europaligaen etter kveldens første semifinale mot Atlético Madrid – men en gammel nemesis sørget for at de må spille opp mot sitt beste på Anfield om en uke for å lykkes.

Diego Forlán huskes ikke for mye positivt hos Manchester United-fansen for sin tid i klubben.

Men han huskes for de to målene som senket Liverpool i 2002.

Rafa Benítez slapp å møte en suspendert Sergio Agüero, men manageren advarte mot Forlán på forhånd – og fikk rett i sine antagelser etter ni minutter.

Uruguayaneren, som nylig er blitt linket til Liverpool, hadde flaks.

Han fikk stå ravende alene og heade fritt. Forsøket var så svakt at ballen landet rett foran ham.

Da traff han. Og da var selv Liverpools meget gode keeper, Pepe Reina, sjanseløs.

Les også: Fulham sikret godt utgangspunkt

Liverpool snytt for scoring ...

Forlán har vært en braksuksess i Spania etter flopptilværelsen i Manchester, og blitt toppscorer i La Liga og vunnet Gullstøvelen to ganger. Denne sesongen har han scoret 17 ligamål for Quique Sánchez Flores’ lag.

Hans tredje for sesongen i Europaligaen ble kampens eneste – men det var ikke kampens eneste.

Yossi Benayoun fikk en scoring feilaktig annullert for offside etter 18 minutter. Dirk Kuyt forsøkte et skudd, men skled og leverte i stedet en briljant pasning til lagkameraten, som var noen centimeter onside og satte ballen i mål. At han var onside, var mer enn hva assistentdommeren fikk med seg.

Steven Gerrard fikk en stor mulighet til å utligne rett etterpå, gjennomspilt av Lucas, men skjøt i nettveggen.

... men bare Reina imponerte

Stort mer skapte ikke et grått Liverpool, som Benítez-tradisjonen tro var forsiktige på bortebane. De ble ikke hvassere av skadefraværet til Fernando Torres, som mistet møtet med gamleklubben.

Et tidlig Atlético-trykk avtok etter hvert som pausen nærmet seg, men ble gjenopptatt fra starten av annen omgang. Forlán misbrukte en stor sjanse etter 53 minutter.

Fem minutter senere produserte Pepe Reina en redning til terningkast seks. Simao avsluttet glimrende mot krysset, men Reina reagerte lynkjapt og fikk slått til corner.

Kvarteret før slutt leverte han en ny sterk redning – og stort mer var det ikke.

Etter å ha snublet seg gjennom turneringen med en rekke uavgjortkamper, tok Atlético sin annen seier på 13 oppgjør i Europa denne sesongen, fortjent sådan, og satte seg i det berømte førersetet før returkampen på Anfield om syv dager.

Men det er langt fra over.

Både i åttedelsfinalen og i kvartfinalen lå Liverpool under med ett mål etter den første kampen, mot Lille og Benfica. De snudde til avansement med henholdsvis 3–0 og 4–1 på hjemmebane.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus