Meny

Cameron ble vinneren

TETT: David Cameron vant debatten, men Clegg følger hakk i hæl. Gordon Brown klarte heller ikke denne gangen å overbevise. Foto: Scanpix/Stefan Rousseau

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nick Clegg fortsetter å overbevise, Gordon Brown sakker etter, men David Cameron ble den store vinneren.

(ABC Nyheter): - Hvis du vil gjøre bruk av stemmen din, så kan vi skape en forandring til det gode, sa Nick Clegg da han avsluttet den britiske partilederdebatten torsdag kveld.

Nok en gang klarte utfordreren Clegg å ta luven fra de rutinerte ringrevene Brown og Cameron.

Samtidig mente analytikerne at Brown viste seg fra en bedre side enn sist, men stemningen synes å være at Clegg klarte seg like godt som sist.

Politikerne måtte takle spørsmål om alt fra Afghanistan, pavens kommende besøk til Storbritannia og pensjonen til en 84 år gammel dame i publikum.

Statsminister Gordon Brown stilte både Cameron og Clegg til veggs når det gjelder støtten eldre får til synstester og støtten som gis til fyringsutgifter. Etter å ha fått spørsmålet gjentatt flere ganger, kom Cameron med følgende innrømmelse.

- Ok, vi skal få det inn i programmet.

Nedrusting viktig

Pengebruken på Forsvaret i Storbritannia har vært viktig, og det fortsatte i kveldens debatt. Nick Clegg gjentok at Liberaldemokratene ikke vil bruke mer penger på jagerflyet Typhoon, eller på å opprettholde Trident-klassen atomubåter.

Begge motstanderne hoppet på dette, og angrep Clegg for å svekke forsvaret av Storbritannia.

Gordon Brown ba Clegg om å stikke fingeren i jorda, og se seg rundt. Han pekte på problemene verden kan stå overfor i løpet av kort tid, spesielt med tanke på et Iran som kan få atomvåpen.

- Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg er faktisk enig med Gordon, utbrøt David Cameron.

Økonomien

Gordon Brown ble feid av banen i den forrige debatten, og brukte enhver anledning til å hamre inn i publikum hva han har gjort for å berge den britiske økonomien.

- Enten du liker meg eller ikke, så er jeg mannen for å gjøre de store tingene. Det har jeg vist når det gjelder økonomien, sa Brown.

- Vi kan ikke komme oss ut av krisen ved å skattlegge befolkningen. Da sårer vi bedriftene i dette landet, og det vil koste mange jobber, kontret Cameron, og fikk støtte fra salen.

- Du er en fare for økonomien Cameron! Du Clegg, er en fare for sikkerheten, men han er en fare for økonomien, svarte Brown.

De konservative i tet

Etter debatten, som ble overført av Sky News, viste meningsmålingene at det var David Cameron som stakk av med seieren. Han fikk 36 prosent oppslutning. Clegg og Liberaldemokratene fikk 32 prosent, mens statsminister Gordon Brown igjen kom sist med 29 prosent av oppslutningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus