Meny

Forbyr salget av Toyota Corolla

En av Brasils største delstater, Minas Gerais, forbyr salget av Toyota Corolla. (Foto:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok et skudd for baugen for omdømmet til det japanske bilselskapet.

En av Brasils største delstater, Minas Gerais, forbyr salget av Toyota Corolla. De hevder at den bestselgende bilen utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av et akselereringsproblem.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

- Noen av bilen har problemer med kontinuerlig akselerering, som gjør dem til en sikkerhetsrisiko for innbyggerne, opplyser påtalemyndigheten i Minas Gerais i en pressemelding.

For få dager siden godtok Toyota en gigantbot på hele 16,4 millioner dollar for å ha tilbakeholdt informasjon om en feil med gasspedalen.

Den japanske bilprodusenten er fortsatt under etterforskning i saken.

Boten er den høyeste som noen gang er ilagt en bilprodusent.

Samtidig ble det kjent at Toyota så seg nødt til å tilbakekalle 34.000 SUV-er av typen Lexus GX 460 over hele verden på grunn av tekniske problemer som øker faren for at enkelte modeller kan gå rundt og havne på taket.

Det er Lexus GX 460 og noen varianter av Land Cruiser Prado som har problemer med systemet for elektronisk stabilitetskontroll.

I Europa vil 7.500 kjøretøyer bli kalt tilbake, opplyste Toyota for et par dager siden. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus