Meny

Aktor anker dommen mot Rodriguez

Madeleine Rodriguez sammen med forsvarer Moises Kestenbaum Gamarra og Stinas forsvarer Jesus Antezana under andre dag av rettsaken i Cochabamba. Madeleine ble dømt til 13 års fengsel for kokainsmugling. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktoratet mener 13 års fengsel er for lite for Madeleine Rodriguez (23), som er dømt for kokainsmugling i Bolivia. Dommen blir derfor anket.

Statsadvokat Claudia Mancilla mener straffen er for mild, og anker derfor, melder Aftenposten.no.

Både Stina Brendemo Hagen (19) og Madeleine Rodriguez (23) er dømt til 13 års fengsel kokainsmugling i Bolivia. Augusto Toro-Blacutt fikk 20 års fengsel. Brendemo Hagen og Toro-Blacutt anker dommene. Rodriguez har tatt betenkningstid.

Torsdag ble det klart at aktor også anker. Statsadvokaten venter fortsatt på alle domspremissene, men har likevel allerede bestemt seg når det gjelder Madeleine Rodriguez.

– Vi kommer til å anke. Hun er tungt involvert i denne saken, og hun burde fått 25 års fengsel, sier Mancilla.

De tre norske statsborgerne ble funnet skyldige i transport og besittelse av kokain eller medvirkning til dette.

Dommer Jean Luis Ledezma valgte å dømme de to som ble beskrevet som bakmenn i saken hardest. Norskbolivianske Augusto Toro-Blacutt (24) og hans onkel Alex Toro-Blacutt (44) fikk begge 20 års fengsel for smuglingsforsøket av 22,4 kilo kokain i 2008. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus