Meny

- Det smalt ved hotellet vårt

- Det smalt ved hotellet vårt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Linda Jacobsen og familien sitter fast på hotellet, rett ved de verste demonstrasjonene i Bangkok.

(ABC Nyheter): -Akkurat nå har det smelt noen bomber her. Vi har vært nede og spurt om hvor trygt det er å være her, sier Linda Jacobsen til ABC Nyheter på telefon fra Bangkok.

- Det var skremmende at vi akkurat hadde gått rundt i området da eksplosjonen skjedde. Vi hørte sirener, og så kom det masse ambulanser, sier Jacobsen.

Se bildene fra kaoset i Bangkok

Etter en måned på ferie kom hun samme med sin mann og dattera Susanne-Kristin Jacobsen (13) til Bangkok. Der måtte familien fra Dal i Eidsvoll ta inn på hotell på grunn av flykaoset i Europa.

Men en enda større bekymring er at familien nå befinner seg midt i kampene mellom de såkalte rød-skjorte-demonstrantene og politiet. 

- Ser alt fra balkongen

Ifølge internasjonale nyhetsbyrået AFP er tre personer drept og mer enn 70 skadd etter flere eksplosjoner. 

- Vi bor ca 200 meter unna der demonstranter holder på. Vi ser dem fra balkongen vår.

- Vi kan se sperringene, og de har sperret av store områder i byen med bildekk, biler og store staur av bombus. I går tok vi bilder av demonstranter som ble busset inn til området, sier Jacobsen.

Hotellpersonellet har beroliget familien med at de blir beskyttet og har evakueringsrutiner på plass. Likevel er familien bekymret.

- Jeg er nok litt bekymret. Nå skal vi forsøke å holde oss litt mer inne. Vi oppholder oss på et sted der vi overhodet ikke skal være, sier Jacobsen.

20.000 har okkupert område

Hun beskriver stemningen i byen som trykket og spent.

10. april ble 25 personer drept i blodige sammenstøt med politiet.

Ifølge Reuters har rundt 20.000 såkalte rød-skjorte-demonstranter okkupert et området på omtrent tre kvadratkilometer i et shopping-område i sentrum av hovedstaden.

Demonstrantene nekter å forlate området før statsminister Abhisit Vejjajiva går med på å skrive ut nyvalg. 

Ikke hørt noe fra UD

Familien til Linda Jacobsen er nå blant flere tusen utlendinger som prøver å forlate byen, men som sliter med å få booket nye billetter etter askekaoset i Europa.

Hun sier hun ikke har hørt noe som helst fra norske myndigheter.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor norske myndigheter gjør mer for å hente norske ut.  

- Vi har ikke hørt noe verdens ting fra norsk UD. Vi får vår informasjon fra internett. Men ellers så hører vi og ser hva som skjer her nede, sier Jacobsen. 

I Oslo oppfordrer Utenriksdepartementet nordmenn i Bangkok om å ta kontakt med ambassaden. 

- Ambassaden i Bangkok forsøker nå å kartlegge situasjonen og å kartlegge om nordmenn er rammet, sier Ragnhild Imerslund, underdirektør i kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet til ABC Nyheter.

Askefaste nordmenn i utlandet blir bedt om å kontakte sitt reiseselskap og får råd derifra.

- Jeg vil oppfordre familien i Bangkok om å ta kontakt med ambassaden. Vi bistår løpende de nordmenn som trenger råd, sier Imerslund. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus