Meny

Hit skulle drapsmannen

Nordlandsykehusets avdeling for psykiatri i Bodø (Foto: Rune Nilsen/Avisa Nordland)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et team på Nordlandssykehusets avdeling for psykiatri stod klare til å ta imot mannen som drepte politimannen Olav Kildal (58).

Den antatte gjerningsmannen skulle hentes for innleggelse ved psykiatrisk sykehus.

- Det sto et team her i Bodø og ventet på han, sier informasjonssjef i Nordlandssykehuset, Randi Angelsen til Avisa Nordland.

Det rutinemessig oppdraget til polititjenestemann Olav Kildal (58) og hans kollega, en kvinnelig politistudent (30), endte tragisk.

Angelsen ønsker ikke å kommentere om innleggelsen var akutt eller planlagt.

- Vi anser all informasjon rundt denne personen som taushetsbelagt, som vi ikke kan kommentere, sier Angelsen til an.no.

Høyt respektert

Mannen som knivstakk politimannen i mageregionen holdt til i en bolig eid av Rana kommune. Boligen består av flere boenheter, og skal være tilknyttet psykiatrien.

Olav Kildal kunne blitt pensjonist for et og et halvt år siden, men valgte å fortsette som operativ politimann. Tidligere har han vært leder i PST.

Han etterlater seg to voksne barn og ett barnebarn, skriver Politiforum.

- Våre tanker går til Olav’s nærmeste familie. Kildal var en høyt respektert og verdsatt polititjenestemann, som var nær ved å gå av med pensjon etter 34 års tjeneste i politiet, opplyser Helgeland politidistrikt.

Fra aksjonen i går kveld (Foto: Scanpix)Fra aksjonen i går kveld (Foto: Scanpix)

Hadde tre våpen

Avdøde ble liggende inne i huset i halvannen time før han ble hentet ut.

Politiet fryktet at 62-åringen som stakk ned politimannen hadde våpen i huset. Derfor tok det så lang tid før avdøde ble hentet ut, og før 62-åringen ble pågrepet.

– Vi fant et våpenkort som viste at han hadde tre våpen. I ettertid er vi usikre på om han hadde våpen i huset, sa politimester i Helgeland politidistrikt, Håvard Fjærli, på en pressekonferanse i Mo i Rana torsdag ettermiddag.

Politiet beleiret huset til 62-åringen hele natten. Litt før klokken 06 torsdag morgen ble han hentet ut av bevæpnet politi.

På pressekonferansen i dag sa politimesteren at det lå en taktisk vurdering til grunn for å vente.

– Vi hadde kontroll på gjerningsmannen, og tiden arbeidet for oss, sa han.

Ifølge Rana Blad brukte politiet 13 CS-granater mot huset. Politiet tok også i bruk en pansret vogn for å nærme seg huset for å skyte granater.

Les: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble drept

Knust glass, sannsynligvis fra tåregasspatronene som ble skutt inn i boligen under aksjonen (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)Knust glass, sannsynligvis fra tåregasspatronene som ble skutt inn i boligen under aksjonen (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Har fått advokat

Det er Salten politidistrikt som leder etterforskningen.

Gjerningsmannen er siktet for forsettelig drap på polititjenestemannen, ifølge påtaleansvarlig, politiadvokat Øyvind Rengård.

62-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i løpet av helga. Han vil også bli undersøkt av en psykiater.

Mannens advokat er Finn Ove Smith fra Bodø.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus