Har brukt 620 millioner på å utrede Kårstø

Gasskraftverket på Kårstø. Foto: Naturkraft / Ingarth Skjærstad.
Gasskraftverket på Kårstø. Foto: Naturkraft / Ingarth Skjærstad.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-politiker mener prosjektet burde være skrinlagt for lenge siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

CO2-rensing og -lagring på Kårstø-kraftverket er antakelig fortsatt for dyrt til å bli virkelighet.

Les også: Opptil 27 milliarder for full rensing av Kårstø

I den siste rapporten fra Gassco om Kårstø-rensing, er prisen på 10,4 milliarder kroner for å rense gasskraftverket og 28 milliarder dersom prosessanlegget på Kårstø inkluderes, skriver Teknisk Ukeblad.

Regjeringen har dermed brukt flere hundre millioner og store deler av landets CO2-ekspertise på å utrede prosjektet som mange mener burde vært skrinlagt for lenge siden.

Les også: Norge opprettholder sine klimautslipp - EU reduserte

Allerede i 2006 kom en rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som konkluderte med at gasskraftrensing på Kårstø ville bli alt for dyrt i forhold til de CO2-utslippsreduksjonene som prosjektet representerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ingen mening om gasskraft-utslipp

– Det er benyttet om lag 350 millioner kroner til planlegging og forberedelse av et CO2-fangstanlegg på Kårstø i perioden 2006-2009. Og det er benyttet om lag 270 millioner kroner til planlegging og forberedelse av transport- og rørløsninger for CO2, opplyser Unni Clausen, kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet, til Teknisk Ukeblad.

Les også: - Dette er altfor billig!

– Dette er bare en rådyr PR-kampanje. Alle er enige om at dette prosjektet burde blitt skrinlagt en gang for alle. Det er altfor dyrt og Mongstad-prosjektet har mye større betydning for teknologiutviklingen. Men regjeringen våger ikke å legge seg ut med Frederic Hauge. Dette bare viser hvilken makt miljøbevegelsen har, sier energi- og miljøpolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik-Olsen, ifølge Teknisk Ukeblad.

Les også: Har sluppet ut 900.000 tonn CO2 hittil i år