Meny

Har brukt 620 millioner på å utrede Kårstø

Gasskraftverket på Kårstø. Foto: Naturkraft / Ingarth Skjærstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-politiker mener prosjektet burde være skrinlagt for lenge siden.

CO2-rensing og -lagring på Kårstø-kraftverket er antakelig fortsatt for dyrt til å bli virkelighet.

Les også: Opptil 27 milliarder for full rensing av Kårstø

I den siste rapporten fra Gassco om Kårstø-rensing, er prisen på 10,4 milliarder kroner for å rense gasskraftverket og 28 milliarder dersom prosessanlegget på Kårstø inkluderes, skriver Teknisk Ukeblad.

Regjeringen har dermed brukt flere hundre millioner og store deler av landets CO2-ekspertise på å utrede prosjektet som mange mener burde vært skrinlagt for lenge siden.

Les også: Norge opprettholder sine klimautslipp - EU reduserte

Allerede i 2006 kom en rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som konkluderte med at gasskraftrensing på Kårstø ville bli alt for dyrt i forhold til de CO2-utslippsreduksjonene som prosjektet representerte.

Les også: Ingen mening om gasskraft-utslipp

– Det er benyttet om lag 350 millioner kroner til planlegging og forberedelse av et CO2-fangstanlegg på Kårstø i perioden 2006-2009. Og det er benyttet om lag 270 millioner kroner til planlegging og forberedelse av transport- og rørløsninger for CO2, opplyser Unni Clausen, kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet, til Teknisk Ukeblad.

Les også: - Dette er altfor billig!

– Dette er bare en rådyr PR-kampanje. Alle er enige om at dette prosjektet burde blitt skrinlagt en gang for alle. Det er altfor dyrt og Mongstad-prosjektet har mye større betydning for teknologiutviklingen. Men regjeringen våger ikke å legge seg ut med Frederic Hauge. Dette bare viser hvilken makt miljøbevegelsen har, sier energi- og miljøpolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik-Olsen, ifølge Teknisk Ukeblad.

Les også: Har sluppet ut 900.000 tonn CO2 hittil i år

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus