Meny

Snart slutt for Hauge

Terje Hauge nærmer seg slutten som toppdommer. Her fra kampen mellom Strømsgodset og Start i Drammen sist helg. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terje Hauge (44) nærmer seg slutten som fotballdommer. Han kan dømme norsk fotball til han er 50 år, men så skjer ikke.

– Utgangspunktet er at jeg runder av etter sesongslutt, men Norges Fotballforbund er midt inne i et generasjonsskifte. Derfor har jeg sagt at det kan være mulig jeg driver på litt til om det skulle være ønskelig. Den endelige avgjørelsen tar jeg etter sesongslutt, sier Hauge til Bergens Tidende.

FIFA har 45 år som pensjonsalder for dommere. Den alderen når Hauge i høst, og i desember kan han ikke lenger dømme storkamper med Lionel Messi, Fernando Torres eller Wayne Rooney.

Hauge har dømt i VM, EM og Mesterligaen. Store kamper, men tabben i mesterligafinalen i 2006 mellom Barcelona og Arsenal ødela mye for Olsvik-dommeren.

18 minutter inn i kampen skjedde bommerten. Arsenal-keeper Jens Lehmann felte Samuel Eto'o. Barcelona fortsatte angrepet og Ludovic Giuly scoret. I stedet for å gi fordel, godkjenne målet og gi gult kort til Lehmann, dømte Hauge frispark til Barcelona og ga Lehmann rødt kort. – Hadde jeg ventet to sekunder med å blåse kunne vi blitt kampens konger. I stedet ble det vår bane for de kommende mesterskapene, sier Hauge.

En uke før det ble offentliggjort hvilke dommere som skulle til EM i Sveits og Østerrike fikk Hauge en tung beskjed fra UEFA: – Daværende leder i dommerkomiteen i UEFA, Volker Roth, møtte meg før kampen mellom Marseille og Liverpool. Han sa rett ut at belastningen med å ta meg ut etter det som skjedde i mesterligafinalen ville bli for stor. Det kom ikke til å bli flere mesterskap på meg, sier Hauge.

Han står med 284 eliteseriekamper i norsk fotball. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus